Gemeente Breda

Persberichten

08-06-2004

Breda blijft investeren in ICT op basisscholen

De gemeente investeert volgend schooljaar 26.980 in het computeronderwijs op scholen voor speciaal en regulier basisonderwijs in Breda. Dat maakte wethouder Heerkens van Sociale Zaken, Arbeidsmarktbeleid en Welzijn vandaag bekend tijdens de laatste bijeenkomst van het project i2Bred@ (eye to Breda) van dit schooljaar. Met deze financiële steun kunnen de scholen voor basis- en speciaal onderwijs in Breda verder met de invoering van computeronderwijs in hun scholen.

Via het project i2Bred@ wil de gemeente Breda een extra impuls geven aan Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) op alle scholen voor basisonderwijs. i2Bred@ is een gezamenlijk project dat vorig jaar is opgezet door de grootste schoolbesturen in Breda. Van de activiteiten binnen dit project kunnen alle scholen voor basisonderwijs gebruikmaken. Op deze manier leren de scholen met en van elkaar en besparen ze veel geld. Daarnaast is computeronderwijs individueel inzetbaar, afgestemd op het tempo van het kind, en gericht op de juiste onderdelen. Dat biedt vooral voordelen voor kinderen met leerachterstanden.
De gemeente waardeert het sterk dat er op deze manier aan vernieuwing in het onderwijs wordt gewerkt. Breda stelt daarom 26.980 beschikbaar om het gebruik van computers in het onderwijs te stimuleren.

De gemeente heeft ook afgelopen schooljaar het project i2Bred@ financieel ondersteund. De leerkrachten die betrokken zijn bij de invoering van computeronderwijs op hun school namen deel aan diverse activiteiten. Zij leerden hoe je een website bouwt en hoe je kunt leren met behulp van Internet. Ook maakten ze kennis met beschikbare educatieve computerprogrammas. Deze programmas kunnen bijvoorbeeld goed ingezet worden voor kinderen die een achterstand hebben opgelopen of wat extra oefening nodig hebben.

Breda, 8 juni 2004