Politie Amsterdam-Amstelland

Man verdronken
8-6-2004. Dinsdagochtend rond kwart voor twee viel een 41-jarige man in het Singel. Een omstander sprong hem nog na maar kon hem niet meer vinden.
Duikers van de brandweer haalden de man uiteindelijk uit het water. Men begon direct met reanimatie, waarna het slachtoffer naar een ziekenhuis werd overgebracht. Daar bleek hij al overleden.
---
Scannerluisteraar arresteert dief
8-6-2004. Een 32-jarige insluiper liep vannacht een kantoor binnen aan de Prinsengracht. De eigenaar betrapte de man en verzocht hem weg te gaan. Hierop werd de dief agressief en begon hij te zwaaien met een beugelslot. Hij griste een portemonnee mee en ging er op de fiets vandoor.
De eigenaar belde 112, volgde de man en gaf zijn positie door. Een scannerluisteraar die het voorval volgde, traceerde de verdachte en hield hem vast tot agenten hem in de boeien sloegen.
---

Dronken fietser botst tegen politieauto

8-6-2004. In de nacht van maandag op dinsdag arresteerden agenten van het 's-Gravesandeplein een zwaar beschonken 39-jarige fietser nadat hij een politieauto had geschampt. Onderzoek wees uit dat hij ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

De man werd ingesloten en moest op het bureau zijn roes uitslapen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

---