Apple Benelux

Fred Anderson, Apple's voormalige vice-president en CFO, treedt toe tot de raad van bestuur van Apple

Bunnik, 8 juni 2004 - Apple maakt vandaag bekend dat Fred Anderson, Apple's voormalige vice-president en CFO, is toegetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf. Anderson ging op 1 juni met pensioen en werd als Chief Financial Officer opgevold door Peter Oppenheimer.

"Fred Anderson heeft een sterke reputatie opgebouwd als één van de beste financiële experten in de computerindustrie. We willen ook in de toekomst heel graag een beroep doen op zijn ruime ervaring en financieel inzicht", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Hoewel insiders om diverse redenen bij Apple doorgaans niet kunnen toetreden tot de raad van bestuur, maken we voor Fred een uitzondering."

Fred Anderson was meer dan acht jaar lang Apple's executive vice president en Chief Financial Officer. Hij maakt deel uit van de raad van bestuur van eBay en E.piphany.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, GarageBand, iLife, iTunes, iPod, Apple Store en QuickTime zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr