Gemeente Twenterand


Kulturhus Westerhaar gepresenteerd aan bevolking

Dinsdag 8 juni zijn de plannen rondom het Kulturhus in Westerhaar-Vriezenveensewijk gepresenteerd aan de bevolking. In samenwerking met Plaatselijke Belang Westerhaar is de avond georganiseerd. Er was veel belangstelling voor deze avond.

Architect Te Kiefte gaf een toelichting op de totstandkoming van het gebouw en de gebruikers die zich gaan vestigen in het Kulturhus. Onder het Kulturhus wordt een berg-bezink-bassin gebouwd. Een berg-bezink-bassin is een betonnen kelder waar tijdelijk de opvang van overtollig water uit het riool wordt opgevangen. De heer Bresters van het bureau Witteveen en Bos gaf uitleg over de functie van een berg-bezink-bassin.
Namens het Waterschap Regge & Dinkel voerde de heer Van Klompenburg het woord. Hij gaf in zijn presentatie een toelichting op de plannen rond het Stroomkanaal.

Naam Kuturhus
Tijdens de informatieavond maakte wethouder Visser de naam voor het Kulturhus bekend. Het wordt `Kulturhus De Klaampe'. Tevens bedankte hij namens de gemeente de tot nu toe gepleegde inzet van iedereen om dit project te laten slagen.