TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-06-2004

Televisie
HET FEEST KAN BEGINNEN
TROS JUBILEUMFEEST
Uitzending dinsdag 8 juni
Nederland 2 - 19.55 uur en 20.26 uuur

JARIGE TROS PAKT UIT MET GROOTS JUBILEUMFEEST

Op 4 november is het 40 jaar geleden dat de TROS werd opgericht. Op 5 november a.s. wordt bij het jubileum stilgestaan met een speciale tv-avond. Op zondag 30 mei viert de Grootste Familie van Nederland alvast haar verjaardagsfeest in de Amsterdam ArenA samen met bijna 50.000 leden. Het TROS JUBILEUMFEEST wordt op dinsdag 8 juni in twee delen uitgezonden op Nederland 2.

In het eerste programma van 25 minuten, getiteld HET FEEST KAN BEGINNEN, is te zien hoe de TROS-leden en artiesten zich verzamelen voor het grote feest. In deze voorbeschouwing zien we de aankomst van artiesten en publiek en is te voelen hoe de spanning stijgt. Pas als iedereen binnen is, kan het feest beginnen! Aansluitend aan dit programma is om 20.26 uur een twee uur en een kwartier durend programma te zien met als titel TROS JUBILEUMFEEST.

In een wervelend show- en muziekspektakel wordt teruggekeken op 40 jaar TROS. Een groot aantal nationale en internationale artiesten treedt op in het Amsterdamse voetbalstadion. De grootste hits zijn te zien van onder anderen Frans Bauer, Marianne Weber, Helmut Lotti, BZN, K3, Kabouter Plop, Jan Smit, Wolter Kroes, André Rieu, Lionel Richie, het Malando Orkest, Lee Towers, Wolter Kroes, Dennie Christian, Hans Kazàn & Magic Unlimited, Imca Marina, Ben Cramer, George Baker, Cor Bakker, Bonnie St. Claire, Ria Valk, Arne Jansen en Koos Alberts. Ook de winnaar van EEN STER IN 40 DAGEN, de 46-jarige Ben Hendriks uit Wildervank, zingt op het podium in de ArenA de sterren van de hemel.