Ingezonden persbericht


Persbericht

LOGICACMG WINT BANKER TECHNOLOGY AWARD 2004

Amstelveen, 8 juni 2004 - LogicaCMG heeft de Banker Magazine Technology Award 2004 voor de implementatie van de nationale betalingsinfrastructuur van de Centrale Bank van Sri Lanka (CBSL) gewonnen.

De nieuwe infrastructuur van de Centrale Bank van Sri Lanka is in februari 2004 opgeleverd en bestaat uit een Real-Time Gross Settlement (RTGS) systeem, een Scriptless Securities Settlement systeem en een centraal opslagsysteem. De oplossing helpt CBSL aanzienlijk bij de stroomlijning van de financiële dienstverlening in het land en het aantrekken van internationale investeerders.

Daarnaast vermindert de oplossing ook de risico's van het betalings- en effectenverkeer en kunnen lokale banken in Sri Lanka snel nieuwe producten en diensten ontwikkelen. LogicaCMG heeft het systeem samen met haar lokale partner Just In Time Holdings ontwikkeld.

De RTGS systemen van LogicaCMG worden gebruikt door een groot aantal centrale banken in de wereld waaronder die van Chili, India en de Europese Centrale Bank. Jaarlijks worden er door deze systemen transacties verwerkt met een totale waarde van meer dan 20 triljoen dollar.

Peter Schrijen, directeur van de divisie Financial Services bij LogicaCMG: "De Banker Technology Award is één van de meest prestigieuze prijzen die een IT dienstverlener in de financiële markt kan winnen. Het winnen van deze prijs onderstreept tevens de kracht van ons internationale Blended Delivery Model. Dit model stelt ons in staat onze ervaring en oplossingen op het gebied van betalingsverkeer overal ter wereld in te zetten. Hierdoor kunnen banken wereldwijd nieuwe diensten aanbieden en zich sneller aanpassen aan de steeds veranderende eisen van hun klanten en toezichthouders."

Chris Skinner, research director van informatie-portal 'Shaping Tomorrow' en één van de juryleden: "De keuze om LogicaCMG de prijs te geven, laat zien hoezeer wij onder de indruk zijn van dit innovatieve systeem. Door de kennis en ervaring van LogicaCMG op het gebied van betalingsverkeer, heeft de Centrale Bank van Sri Lanka nu een modern betalingssysteem dat voldoet aan de Core Principles van de Bank for International Settlements. Dit systeem brengt grote voordelen voor de lokale economie."



Ingezonden persbericht