Eemland zuid, 08.10 uur

Utrecht 08-06-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Inbraak

AMERSFOORT In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 juni werd een inbreker overlopen.

Rond 03.25 uur werd de 41-jarige bewoner van een woning aan de Jan van der Heijdenstraat wakker toen er met een zaklantaarn in zijn slaapkamer werd geschenen. Hij sprong uit zijn bed en rende achter de inbreker aan. De inbreker sprintte de woning uit en de bewoner zag dat hij samen met een tweede man wegrende in de richting van de kruising van de Robert Kochstraat en de Buijs Ballotstraat.

De inbrekers bleken een gaatje te hebben geboord in een raamkozijn en hadden vervolgens het raamboompje opgetild, waardoor het raam kon worden geopend. Uit de woning werden enkele gsms en twee portemonnees gestolen.

Tevens bleek dat vermoedelijk dezelfde verdachten hadden geprobeerd ook bij de buren in te breken. Daar waren enkele gaatjes in een deur geboord, maar was het niet gelukt de deur te openen.

Geel verkeersbord

AMERSFOORT In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 juni viel een bromfietser wel erg op dankzij een verkeersbord.

Rond 00.30 uur zagen politiemensen een bromfietser over de Noordewierweg rijden. De 25-jarige Amersfoortse man viel op doordat hij een geel verkeersbord met daarop Soesterkwartier in een hand hield. De bromfietser bekende het bord op het Eemplein te hebben losgeschroefd en wilde het mee naar huis nemen. Tevens bleek dat zijn bromfiets niet was verzekerd en constateerden de politiemensen dat de Amersfoorter erg naar alcohol rook. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 570 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Het bord is in beslag genomen.

Sturen in elkaar

LEUSDEN Op maandag 7 juni raakten twee meisjes gewond bij een ongeval.

Rond 14.55 uur fietsten twee 14-jarige meisjes uit Leusden op de Heiligenbergerweg naast elkaar. Daarbij raakten de sturen elkaar en kwamen de meisjes ten val. Eén van hen werd voor behandeling van een wond aan haar knie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ander meisje werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Zij had last van haar arm.

Verkeerscontrole

LEUSDEN De politie heeft op maandag 7 juni van 10.45 uur tot 11.30 uur een verkeerscontrole op de Middenweg gehouden. In totaal werden 35 voertuigen gecontroleerd en daarbij werd slechts één bekeuring uitgeschreven: een verlopen APK.