Gemeente Gouda


04.127 onderzoek naar effecten sociaal pension

datum: 7 juni 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Karin Westerink
telefoon: 0182 58 83 93

onderzoek naar effecten sociaal pension

Het Leger des Heils vestigt in een voormalig schoolgebouw aan de Livingstonelaan een sociaal pension. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda heeft opdracht gegeven voor een onafhankelijk onderzoek naar de mogelijke effecten van deze voorziening op de leefbaarheid in de buurt. Het college geeft hiermee gehoor aan de wens van de omwonenden.

Het wijkteam Bloemendaal en het actiecomité Gouda Onveilig hebben het college gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijke effecten van de vestiging van het sociaal pension. Het college geeft het onderzoeksburo DSP- groep uit Amsterdam opdracht een nulmeting uit te voeren en onderzoek te doen naar de mogelijke effecten. Het onderzoek vindt voor de zomervakantie plaats. DSP gaat de gemeente ook adviseren over de aanpak van de mogelijke effecten. De DSP groep heeft vergelijkbare onderzoeken uitgevoerd in Apeldoorn en Amersfoort.

De gemeente bespreekt de resultaten van dit onderzoek met een klankbordgroep waarin vertegenwoordigers van de initiatiefgroep Sociaal Pension, de omwonenden, de politie en de gemeente zitting hebben. Deze klankbordgroep gaat zich bezighouden met het opstellen van een beheersovereenkomst. Hierin wordt vastgelegd welke randvoorwaarden nodig zijn om de leefbaarheid in de wijk te waarborgen.

De plaats van vestiging van het sociaal pension aan de Livingstonelaan staat niet ter discussie. In oktober 2003 hebben Woonstichting Ter Gouw, Woningstichting Het Volksbelang en Woonpartners Midden-Holland gezamenlijk het pand aan de Livingstonelaan 52 aangekocht ten behoeve van de exploitatie van een sociaal pension voor de regio Midden- Holland. De voorziening past binnen het geldende bestemmingsplan.


- einde bericht

Footer