Politie Friesland

Politieberichten 7/6 (13.00 uur) t/m 8/6 (07.00 uur)

Fryslân 08-06-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie. Tel: 0900 8844

Leeuwarden: inbraak bedrijf
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijf aan de Tesselschadestraat, Men kwam binnen door een zijpaneel weg te flexen. Weggenomen zijn meerdere sloffen sigaretten. Aangifte werd gedaan door een 47-jarige inwoner van Burgum.

Sneek: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 16.00 uur vond op de Stadsrondweg-oost een aanrijding plaats. Een 21-jarige inwoner van Sneek reed met zijn invalidenwagen op het fietspad naast de Stadsrondweg-oost ter hoogte van het Houkesloot aquaduct. Uit tegenovergestelde richting naderde een 76-jarige fietser uit Sneek. Op het moment dat zij elkaar passeren maakt de fietser een slinger en raakt met de fiets de spiegel van de invalidenwagen. Hierdoor kwam de fietser ten val. Per ambulance is hij met een hoofdwond overgebracht naar het Anthonius ziekenhuis in Sneek in zorgelijke toestand.

Leeuwarden: winkeldievegge aangehouden
Maandag omstreeks 17.00 uur werd een 56-jarige inwoonster van Leeuwarden voor winkeldiefstal aangehouden. Zij had in een supermarkt aan de Emmakade wat pruimen in haar jaszak gestopt. Aangifte werd gedaan door een 32-jarige medewerkster van de zaak uit Leeuwarden.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 17.50 uur werd een 25-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. In de winkel was de man wat agressief. Toen de man de winkel verliet, werd hij aangehouden door de politie. Bij fouillering werd een spijkerbroek aangetroffen uit de winkel. Dit betrof een warenhuis aan de Voorsteek. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoner van Leeuwarden.

Stiens: snelle scooters
Maandag omstreeks 17.30 uur werden 2 scooters gecontroleerd, die met hoge snelheid over de parallelweg reden van de Bredyk. Zij reden in de richting Stiens. Na correctie bleek, dat zij 33 kilometer te snel reden, daar waar 50 kilometer per uur toegestaan is. Betreft een 18-jarige en een 20-jarige, beide uit Leeuwarden.

Leeuwarden: zakkenrollerij
Maandag tussen 17.00 uur en 17.30 uur werd het rijbewijs van een 43-jarige inwoner van Leeuwarden op de kermis op het Zaailand gerold.

Harlingen: baby valt op haar hoofd
Maandag omstreeks 20.25 uur werd melding gemaakt dat een baby op straat was gevallen op de Voorstraat. Een 15-jarige inwoonster van Harlingen had het kind in haar armen en deze was ineens uit haar handen gevallen. Per ambulance is het tweejarig meisje uit Harlingen overgebracht naar MCL Zuid voor onderzoek.

Tjerkwerd: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 16.45 uur vond een aanrijding plaats op de Hemdijk. Een 61-jarige racefietser kwam vanuit de richting Blauwhuis. Uit tegenovergestelde richting reed een 17-jarige inwoner van Greonterp op een tractor met daarachter een wikkelaar gekoppeld. Volgens getuigen slingerde de wikkelaar behoorlijk. Het betreft een smalle weg. Mogelijk is bij het inhalen met elkaar, de racefiets tegen de wikkelaar aangekomen. Door de botsing werd de fietser weggeslingerd. Per Trauma-helicopter is de man met nekklachten overgebracht naar het AZG in Groningen. De ongevallendienst van de regiopolitie zal een onderzoek instellen naar de oorzaak.

Menaldum: verkeerscontrole

Maandag tussen 14.00 uur en 22.15 uur werd een algemene
verkeerscontrole gehouden in de buurt van Menaldum. De volgende bekeuringen zijn uitgeschreven:
6 keer niet dragen gordel

1 keer niet dragen helm

1 keer snelheidsovertreding b innen de bebouwde kom

1 keer snelheidsovertreding autosnelweg

1 keer rijden in strijd met een gesloten verklaring (snorfiets)

Drachten: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 03.15 uur werd op de Splitting een 33-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 625 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Oldetrijne: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 23.45 uur vond een aanrijding plaats op de Pieter Stuyvesantweg.
Een 56-jarige automobilist uit De Knipe reed in de richting Wolvega. Een 53-jarige inwoner uit Rutten had zijn bestelauto met daarachter gekoppeld een paardentrailer geparkeerd in de berm. Door onbekende oorzaak is de 56-jarige frontaal met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van de trailer aangereden. Per ambulance is hij met onbekend letsel overgebracht naar Tjongerschans in Heerenveen. In de trailer stonden twee ponys. Een dierenarts heeft de beide beesten onderzocht. Waren licht gewond.