Ingezonden persbericht


Persbericht
Nijmegen, 8 juni 2004

Kaba breidt assortiment meest toegepaste toernikets uit

NIJMEGEN - Het assortiment van de Kentaur-toerniket, het meest toegepaste buitentoerniket van Nederland, is uitgebreid met de dubbelopstelling van de Kentaur S120. Dat meldt producent Kaba Nederland, onderdeel van de Kaba Groep uit Zwitserland. De nieuwe dubbelopstelling biedt een effectieve beveiliging van de toegang tot gebouwen en terreinen.

"Een groot gedeelte van de Nederlandse voetbalstadions is voorzien van een van onze toernikets", zegt G. Brandsen van Kaba Nederland. "Dat onze Kentaur-toerniket het meest toegepaste toerniket in Nederland is, is te danken aan een combinatie van belangrijke eigenschappen, zoals een zeer hoge betrouwbaarheid, een extreem lange levensduur en de toepassing van de beste materialen."

Evenals de enkelopstelling kenmerkt de dubbelopstelling van de Kentaur S120 zich door een robuuste constructie en een hoog beveiligingsniveau. Daarnaast kan deze nieuwe toerniket worden voorzien van elektrische aandrijving en vergrendeling. "De voordelen van de dubbelopstelling ten opzichte van de enkelopstelling zijn met name de ruimte- en kostenbesparingen door de compacte en robuuste vormgeving", aldus Brandsen. "Er kunnen twee rijen mensen gelijktijdig worden verwerkt omdat er twee doorgangen zijn. Een dubbelopstelling is met haar 2431 mm smaller dan twee enkelopstellingen van elk 1540 mm. Daarnaast bespaart men met een dubbelopstelling op installatie- en onderhoudkosten."

Meer info: www.kaba.nl

Noot voor de redactie (