Ingezonden persbericht


Intrusion Prevention presteert optimaal bij evoluerende bedreigingen via internet

SKS Security implementeert McAfee IntruShield® bij Heijmerink Bouw Utrecht voor real-time detectie en preventie van netwerkinfiltratie

Amsterdam, 8 juni 2004 -- Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van intrusion prevention oplossingen, maakt de details bekend van een nieuw Nederlands project waarbij gebruik is gemaakt van McAfee IntruShield. In samenwerking met SKS Security heeft Network Associates deze intrusion prevention oplossing geïmplementeerd bij Heijmerink Bouw Utrecht, een middelgrote Nederlandse bouwonderneming die deel uitmaakt van TBI Bouw.

Bij Heijmerink Bouw was men zich bewust van de noodzaak van aanvullende veiligheidsmaatregelen met het oog op de toenemende en steeds verder evoluerende bedreigingen vanuit internet, waarvoor de bestaande beveiliging niet langer voldoende zekerheid bood. Een van de belangrijkste redenen dat Heijmerink Bouw uiteindelijk koos voor McAfee IntruShield, was het positieve commentaar van onafhankelijke instanties, zoals OSEC van Neohapsis, Miercom Labs, de NSS Group en Network Computing van CMP Media LLC, die in tests met vergelijkbare producten IntruShield als best presterende systeem beoordeelden.

"De hedendaagse gevaren van internet worden nog wel eens onderschat, maar voor ons is continuïteit nu eenmaal van essentieel belang. Wij hebben dan ook bewust gekozen voor een systeem van intrusion prevention als aanvulling op onze bestaande beveiliging," aldus Jan van den Hoeven, directeur administratie en automatisering bij Heijmerink Bouw.

Het systeem voor intrusion prevention en netwerkbeveiliging van McAfee stelt organisaties in staat aanvallen op hun IT-infrastructuur, vanuit bekende of onbekende bronnen, effectief af te weren. Bij traditionele systemen worden dergelijke aanvallen alleen gedetecteerd, waarna een bericht volgt aan de systeembeheerder, maar in het concept van intrusion prevention gaat die beveiliging een stap verder. Daar worden aanvallen daadwerkelijk geblokkeerd voordat enige schade kan worden aangericht.

"Net als vele andere ondernemingen, hebben wij een complex netwerk, met mensen die van huis uit werken, laptopgebruikers en verbindingen met andere TBI-bedrijven," zegt Ivo Neervoort, systeem- en netwerkmanager bij Heijmerink Bouw Utrecht. "Elke zwakke plek in dat netwerk betekent een reëel risico van besmetting of infiltratie, maar met McAfee IntruShield is onze gehele IT-infrastructuur volledig beveiligd. Onlangs hebben we dat nog kunnen vaststellen, toen er sprake was van de MyDoom en Sasser virussen: al onze inkomende e-mail wordt extern gescand, maar toch hield IntruShield nog een groot aantal besmette berichten tegen die ongehinderd door die eerste beveiligingslaag waren gekomen.

Network Associates is van mening dat intrusion prevention de beste vorm van beveiliging is tegen de technisch geavanceerde bedreigingen die vandaag de dag vanuit de virtuele wereld op ondernemingen afkomen: detectie is daarbij niet langer voldoende, het gaat erom dat gevaren daadwerkelijk worden geblokkeerd. Met de Protection-in-Depth(tm) Intrusion Prevention-strategie van McAfee is Network Associates de eerste die een compleet pakket van beveiliging aanbiedt voor alle onderdelen van de infrastructuur, van de individuele computer tot de kern van het netwerk.

McAfee IntruShield, onderdeel van het McAfee Network Protection Solutions productaanbod van Network Associates, vertegenwoordigt een unieke technologie waarbij infiltratiepogingen 'op de lijn' worden onderschept en dus bestreden worden voordat ze enig vitaal systeem kunnen bereiken. McAfee IntruShield werkt in hoge mate automatisch en vergt weinig systeembeheer. Scannen van dataverkeer en evaluatie van veiligheidsbedreigingen gebeurt op hoge snelheid, ook op gigabit-netwerken. Network Associates heeft McAfee IntruShield bij Heijmerink Bouw geïmplementeerd in samenwerking met SKS Security en het systeem was al na één week, waarin de laatste afstemmingen plaatsvonden, volledig operationeel.

"McAfee IntruShield voldoet in alle opzichten aan onze verwachtingen en bovendien zijn wij erg tevreden over de samenwerking met Network Associates en SKS Security," zegt Neervoort. "Ze zijn deskundig en ze werken snel. Ze begrijpen hoe belangrijk continuïteit voor onze onderneming is."

McAfee Network Protection Solutions
McAfee Network Protection Solutions zorgen voor de optimalisatie en beveiliging van zowel grote als kleinere, gedistribueerde netwerken. De netwerkbeschermingsoplossingen in het portfolio omvatten de bekroonde McAfee IntruShield technologie die netwerkgebaseerde intrusion detection en preventie levert, het Sniffer Network Protection Platform voor prestatiebeheer en foutidentificatie, InfiniStream voor forensisch onderzoek van netwerkactiviteit, en Network Performance Orchestrator (nPO) voor het centraliseren en beheren van netwerkactiviteit.

McAfee Entercept® is onderdeel van Network Associates' McAfee Systems Protection Solutions productportfolio en biedt intrusion prevention systemen voor desktops en servers. De technologie van McAfee Entercept combineert gedragsregels met signatures om verdachte activiteit te analyseren en stoppen voordat schade wordt toegebracht.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie 'blended attacks' en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. De twee productportfolio's bestaan uit Network Associates' toonaangevende McAfee en Sniffer productlijnen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

SKS Security
SKS Security is een dochteronderneming van SKS Professionals, gespecialiseerd in beveiliging van netwerkinfrastructuur, processen en gegevens tegen gevaren van infiltratie, ongeautoriseerd gebruik en brand. De organisatie heeft een eigen 'cyclus van beveiliging' ontwikkeld, die in de vorm van een logische procedure kan worden geïmplementeerd en in bedrijf genomen, waardoor meer transparantie ontstaat voor systeem- en netwerkbeheerders en het praktische systeembeheer eenvoudiger wordt gemaakt. SKS Security ziet de klant als partner en het proces van implementatie als samenwerkingsverband. De firma werkt zowel voor overheidsinstellingen als voor commerciële ondernemingen in de traditionele sector en op het gebied van e-Business. SKS Security beschikt over veertien jaar ervaring in automatisering, op het terrein van analyse, het aanpassen en implementeren van netwerkinfrastructuur en back office-systemen, en heeft uitgebreide expertise ten aanzien van Novell, UNIX en Microsoft Windows. Ga voor meer informatie naar www.skssecurity.nl.
# # #

For more information, please contact:
Karin Schop
Text 100 Public Relations
T: 020 530 4347
E: karin.schop@text100.nl

Patrick Aalbers
Network Associates International BV
T:+31 20 586 6264
E: Patrick_Aalbers@nai.com

NOTE: Network Associates, AVERT, WebShield, ePolicy Orchestrator, Sniffer and McAfee are registered trademarks of Network Associates, Inc. and/or its affiliates in the United States and/or other countries. Only Network Associates makes Sniffer brand products. All other registered and unregistered trademarks in this document are the sole property of their respective owners.
ÓÓ2003 Networks Associates Technology, Inc. All Rights Reserved.