Politie Amsterdam-Amstelland

Jaarverslag 2003 gepresenteerd
Messentrekker gearresteerd
7-6-2004. Zaterdagavond even na zevenen werd op de Oostelijke Eilanden een 53-jarige messentrekker gearresteerd die kort daarvoor een personeelslid van een café had bedreigd. De medewerker kon de man met moeite van het lijf houden met een barkruk.
De politie trof de verdachte later aan in een andere horecagelegenheid. De man werd ingesloten en zijn mes in beslag genomen.

---
Overval op hotel
7-6-2004. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een hotel overvallen aan de Apollolaan. Rond vier uur kwam een man binnen en bedreigde een baliemedewerker met een stuk gereedschap. Het slachtoffer raakte hierbij lichtgewond. De verdachte maakte geld buit en verliet vervolgens het hotel in de richting van de Stadionweg. Tips bij het kopen van een occasion
Jaarlijks wisselen honderdduizenden tweedehands auto's zonder problemen van eigenaar. Helaas gebeurt het ook honderden keren dat criminelen gestolen auto's voorzien van een "valse identiteit" en te koop aanbieden in kranten en op internet. Het is dus goed om extra alert te zijn bij de aanschaf van een tweedehands auto. Om het u gemakkelijk te maken, hebben we de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.
Vandalen met vuurwapen gepakt
7-6-2004. Vannacht rond één uur werden in de omgeving van de Comeniusstraat twee jeugdige vandalen (15 jaar) gearresteerd voor het vernielen van een auto. Een van hen had een wapen op zak. Het bleek om een niet van echt te onderscheiden alarmvuurwapen te gaan. Er wordt onderzocht wordt of de twee ook verantwoordelijk zijn voor anderen vernielingen in de omgeving.
Man in rug gestoken

7-6-2004. Zaterdagnacht rond kwart over twaalf werd een man naast een lift in de flat Egeldonk gevonden met een mes in zijn rug. Hij werd naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen, maar verkeert niet in levensgevaar. Het motief moet vermoedelijk in de drugsfeer worden gezocht.

---

Onderlichaam vrouw in IJ gevonden

2-6-2004. Op maandagmiddag 17 mei 2004 rond vier uur werd in het water van het IJ het onderlichaam aangetroffen van een vrouw. De politie gaat ervan uit dat het om een misdrijf gaat.

Broek gevonden vrouw
Broek van gevonden vrouw
Lees een gedetailleerde beschrijving van haar kleding en bekijk meer foto's.
Spoor van vernielingen in Amstelveen

7-6-2004. In de nacht van zaterdag op zondag werden, na een korte achtervolging, twee mannen van 18 en 19 jaar gearresteerd vanwege vernielingen rond de Keizer Karelweg.
Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat zij hadden gezien dat twee mannen bushokjes vernielden en lampen van woningen stuksloegen. Ook werden fietsen in struiken gegooid en bomen afgebroken. Uit de bocht gevlogen: vier gewonden
7-6-2004. Zondagochtend even voor halfzes vloog op de Meerkerkdreef in Amsterdam-Zuidoost een auto met vier inzittenden uit de bocht. Twee personen werden opgenomen in het ziekenhuis, de andere twee mochten na behandeling naar huis.
De 33-jarige bestuurder verkeerde waarschijnlijk onder invloed van alcohol. Er is bloed afgenomen om dit vast te stellen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Zwaargewond na gasontploffing in caravan
7-6-2004. Zaterdagavond rond halfzeven raakte een 33-jarige man zwaargewond bij een gasontploffing in een caravan. De man liep brandwonden op en werd in eerste instantie naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Later werd hij overgebracht naar een brandwondencentrum. De caravan liep aanzienlijke schade op.