Politie Groningen

Persberichten dinsdag 8 juni 2004

provincie Groningen 08-06-2004 -

Groningen: man beroofd van geld
Een 41-jarige man uit Groningen meldde maandagavond dat hij bij de Oostersluisweg was bedreigd door twee mannen die geld van hem afhandig maakten. De twee mannen zaten op een bromscooter en stopten bij de wandelende Stadjer. Hij werd bedreigd met een groot mes waarna hij zijn portemonnee af moest geven. Na de beroving verdwenen de mannen op de brommer richting Lewenborg. De politie zocht met meerdere eenheden de omgeving af maar trof de twee donkere mannen in de leeftijd van 20 25 jaar met respectievelijk een rood en zwart trainingsjack niet aan. Nader onderzoek is ingesteld.

Haren: jongen (14) gestoken met mes
Op de Anjerlaan in Haren werd maandagavond een 14-jarige jongen uit het AZC in Haren door een 17-jarige medebewoner in zijn hals gestoken met een mes. Volgens getuigen ontstond op de Anjerlaan een woordenwisseling tussen beide jongens waarna de oudste van de twee een mes trok. Na de messteek vluchtte hij weg. Enige tijd later meldde de verdachte jongen zich op het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: fietsendief aangehouden
In de Louise Henriettestraat werd maandagmiddag een 51-jarige man aangehouden die bij een winkel in de buurt een fiets had weggenomen. Getuigen hadden gezien dat de man met de fiets een woning was binnen gegaan en waarschuwde de politie. De fiets werd in de woning aangetroffen en de man aangehouden. Op het bureau bleek hij een gevangenisstraf van 7 dagen te hebben openstaan. Hij is overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de straf.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Weg der Verenigde Naties werden maandagmiddag buitenlandse vrachtwagencombinaties gecontroleerd op de rij- en rusttijden. Drie chauffeurs bleken onvoldoende rust genoten te hebben en kregen verplicht acht uur rust en een proces-verbaal. Op de Friesestraatweg (70 km) werden maandagmiddag 990 voertuigen gecontroleerd. 3 reden harder dan de limiet en de hoogste snelheid bedroeg 77 km per uur. Bij een bromfietscontrole op de Travertijnstraat werden 38 brom- en snorfietsen aan en controle onderworpen. 18 teveel vermogen, 3 niet verzekerd, 2 ondeugdelijke remmen en 1 verkeerde platen.