Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 8 juni 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Zuid en Feijenoord-Ridderster hield maandagmiddag van twee tot vijf uur een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Bloemhof-Noord en aan weerszijden van de Dordtselaan. Op straat werden 121 personen gefouilleerd, terwijl 11 auto's werden gecontroleerd. In beslag genomen werd één mes.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde maandagmiddag na een melding via Meld Misdaad Anoniem op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning aan de Schielaan in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij 115 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen. Tegen de dertigjarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.


* AANBIEDER GESTOLEN GOEDEREN OP INTERNET AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Maandagavond rond kwart voor twaalf hielden politiemensen van het district Rotterdam-Centrum op het Centraal Station een zeventienjarige Rotterdamse knaap aan wegens het aanbieden van een dag eerder uit een auto gestolen goederen. Uit de auto van een 29-jarige Rotterdammer, die op het Tiendplein geparkeerd stond, bleek zondagavond diverse audio-apparatuur te zijn weggenomen.
Een vriend van de Rotterdammer scande maandag een internetsite en zag dat de gestolen goederen daar te koop werden aangebieden. Hij zocht contact met de aanbieder, maakte een afspraak en lichtte daarbij ook de politie in. Die hield de zeventienjarige knaap, met in zijn bezit de uit de auto weggenomen audio-apparatuur, aan en sloot hem voor nader onderzoek en verhoor in.

Middaguitgave maandag 7 juni 2004

* 'GOOCHEM' ACTIE EN AUTO-INBREKER
ROTTERDAM - Maandagmorgen werd tussen acht en negen uur een 'Goochem'-actie gehouden op de Nieuwstraat en de Ds. Jan Scharpstraat. Er werd gecontroleerd op het dragen van de autogordels door de kinderen. In totaal kregen 23 bestuurders een bekeuring vanwege het feit de zij of hun kinderen de autogordel niet droegen. De kinderen die wel de autogordel droegen kregen een 'Goochem het Gordeldier'-poppetje uitgereikt. Tevens werd op de Nieuwstraat een 43-jarige Rotterdammer op heterdaad aangehouden toen hij inbrak in een auto. De man werd ingesloten.


* GETUIGENOPROEP SCHIETINCIDENT
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een schietincident plaats op de Mauritsweg ter hoogte van een aldaar gevestigde horecagelegenheid. Een groep van vier of vijf mannen werd de toegang tot de horecagelegenheid geweigerd, waarna er door één van hen door de geopende deur op de portier werd geschoten. Hierbij raakte gelukkig niemand gewond.
De politie van district Centrum is op zoek naar getuigen van dit schietincident. Mocht u getuige zijn geweest of over informatie beschikken met betrekking tot dit misdrijf, neemt u dan contact op met telefoonnummer: 0900-8844 en vraagt u naar de afdeling recherche van de politie Rotterdam-Centrum.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) hield maandagochtend en -middag, naar aanleiding van klachten over te hoge rijsnelheden, snelheidscontroles op de Brielselaan, Waalhaven ZZ, Molenvliet en de Matlingeweg. Tussen kwart voor tien en kwart voor elf reden 71 van de 683 automobilisten te hard op de Brielselaan. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur in plaats van de toegestane '50'. Op de Waalhaven ZZ lapten 207 van de 555 automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding tussen tien en elf uur: 101 km/uur.
Op de Molenvliet reden 101 van de 733 passanten harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur.
Op de Matlingeweg hielden 102 van de 767 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van '50'. Hoogst gemeten overtreding tussen één en twee uur bedroeg 97 km/uur.

Ochtenduitgave maandag 7 juni 2004