IKON

IKON-televisie

dinsdag 8 juni 2004

Nederland 1

21.46 - 22.25 uur: SPRAAKMAKENDE ZAKEN

In Spraakmakende Zaken ontvangt Paul Rosenmöller mensen die in een ver of nabij verleden korte tijd in het middelpunt van de publieke belangstelling stonden rond een bepaalde zaak. Rosenmöller komt samen met zijn gast terug op die zaak vanuit een ander, meer persoonlijk, perspectief. In elke aflevering discussieert een wekelijks wisselend panel over een thema dat dichtbij 'de zaak' van de hoofdgast staat. De panelleden zijn bekende Nederlanders uit de wereld van bedrijfsleven, politiek, media en wetenschap.

Afl. 2: Tjibbe Joustra

Voorzitter Tjibbe Joustra van het uitkeringsinstituut UWV raakt in 2003 in opspraak wanneer RTL in het tv-programma Editie NL clandestien gefilmde beelden van de verbouwing van het UWV-hoofdkantoor toont. Het sloopwerk van nieuwe toiletten en het gebruik van dure materialen als natuursteen en kersenhout veroorzaken veel ophef in tijden van bezuiniging. De Tweede Kamer vraagt minister De Geus in juni om uitleg over de verbouwing. De Geus, die zich baseert op informatie van de Raad van Bestuur van UWV, zegt dat er niets aan de hand is. Op 14 februari 2004 eist hij uiteindelijk toch het vertrek van Joustra, omdat die hem onvolledige en onjuiste informatie zou hebben gegeven. Panelleden zijn oud-politicus en burgemeester Annemarie Jorritsma-Lebbink en dominee Hans Visser.

Presentatie: Paul Rosenmöller; regie: Edith Ruyg; editor: Charlotte van der Veen; redactie: David Beker, Saskia de Boer, Lotje Dercksen, Els van Driel, Henriëtte Smit, Robert Wichink; productie: Yvonne Clement, Mita de Groot; opnameleiding: Danny van der Wilt, Stan Schrederhof; make-up: Nelly Meenhorst, Anke Swier; eindredactie: Lioni Schrederhof

Herhaling: 9 juni, 9.55 uur op Nederland 1

.


---- --