Gemeente Langedijk


Informatieavond bestemmingsplan Twuyverhoek
26 mei 2004

Hoe de nieuw te bouwen woonwijk Twuyverhoek in Sint Pancras er helemaal precies uit komt te zien is nog niet bekend. De marktpartijen en gemeente moeten nog verder brainstormen over de exacte tekeningen. Het voorontwerp bestemmingsplan Twuyverhoek kan echter wel ter visie worden gelegd en dat gebeurt op 3 juni 2004. Op 2 juni volgt de officiële publicatie hiervan. Het betreft een globaal plan, waarin al wel de ruimtelijke en stedenbouwkundige kaders zijn aangegeven. Op 8 juni 2004 is er een informatieavond over de plannen, in het gemeentehuis te Zuid-Scharwoude van 19.30 tot 21.00 uur.

De inwoners van Langedijk en met name Sint Pancras kunnen op 8 juni tijdens de informatieavond zien hoe de technische uitwerking van het bestemmingsplan er uit ziet. Daarnaast is informatie beschikbaar over de eerste stedenbouwkundige opzet van de nieuwe woonwijk. Dit betekent dat er nog geen woningen zijn ingetekend en de exacte invulling nog niet kan worden getoond. Het is ook veel te vroeg om te denken dat men al kan inschrijven voor een woning. Dit staat allemaal gepland in 2005. Omdat de gemeente in het voorjaar van 2005 wil beginnen met de uitvoering, is de inspraak op het voorontwerp nu geopend.

Inspraakperiode

Vanaf 3 juni 2004 ligt het voorontwerp bestemmingplan Twuyverhoek ter inzage in het gemeentehuis en de beide bibliotheken. De bevolking kan gedurende vier weken reageren op de plannen. Tijdens de inloopavond van 8 juni is er gelegenheid voor iedereen om vragen te stellen aan de ambtenaren die het conceptplan hebben vervaardigd. Reacties en visies van de bezoekers zijn welkom. De argumenten vanuit de bevolking worden door burgemeester en wethouders gelezen en ook zal het college er schriftelijk op reageren. De eerste vier maanden vindt nu ook inspraakoverleg plaats met andere overheden. Van alle binnengekomen reacties (overheden én bevolking) wordt een reactienota gemaakt. Dit duurt ongeveer 6 maanden. Dan wordt het voorontwerp aangepast met de gewenste wijzigingen en gaat het opnieuw ter visie. Hierover wordt men te zijner tijd via officiële publicaties wederom geïnformeerd. Al met al is de bestemmingsplanprocedure pas afgelopen in het begin van 2005.

Belangstellenden die vragen hebben kunnen contact opnemen met mevrouw N. Risa 0226 334433. Zij is bereikbaar op maandag en woensdag tussen 8.30 en 16.00 uur, of via E-mail: Info@gemeentelangedijk.nl