Politieregio Twente

Doodslag André van Rossum


Sint Agatha - Op woensdag 5 mei, rond 22:20 uur, is campinghouder André van Rossum neergestoken op zijn camping 'De Messemaker'. Kort daarop overlijdt André in de armen van zijn broer. Camping 'De Messemaker' ligt in Sint Agatha, in het noorden van de provincie Noord-Brabant, onder Nijmegen. Sint Agatha valt onder de gemeente Cuijk.

Inbraak

Die avond zijn André van Rossum en zijn broer aan het werk op de camping, als hij wordt gebeld. Een campingbewoner heeft inbrekers gezien. De broers gaan dan op zoek. In de voortent van de caravan waar wordt ingebroken, hoort André herrie en gaat naar binnen. De inbreker heeft een mes in zijn handen, steekt André van Rossum neer en rent weg, de bosjes in. Hier loopt de dader tegen een hek aan en komt te vallen. De broer van André grijpt de man vast, maar die weet zich los te worstelen en weg te komen.

Signalement dader

Jonge blanke man, tussen de 15 en 20 jaar, met een smal tot normaal postuur. Hij droeg een witte Nike pet met blauwe klep. Het logo is blauw met een rood randje. Verder droeg de jongen zwarte 'Chicanes' schoenen. Dat merk wordt bij Scapino verkocht. Vlak na het incident is hij, samen met een ander persoon, nog op het terrein gezien. Waar ze daarna naartoe zijn gegaan is niet bekend.

Mogelijke getuigen

Vlak na de steekpartij, rond 22:30 uur, reed een auto plotseling vanaf het parkeerterrein van de camping de Heerstraat op, richting Oeffelt. Op de bushalte bij de camping stopte de auto voor een vrachtwagen en stapte er iemand in. Daarna reed de auto door. Op de rotonde in Oeffelt ging hij in de richting van de A73 en het plaatsje Haps. De auto was donkerkleurig met een paarse gloed; klein 3-deurs model; had ronde vormen; een chroomkleurige grill; rechte koplampen en het leek alsof de ramen getint waren. Mogelijk is het een Volkswagen Golf of een Opel Corsa. Het kan zijn dat deze auto niets met de zaak te maken heet. Om dit uit te sluiten wil de politie graag met de eigenaar spreken. Ook zijn er, ten tijde van het incident, twee vrouwen op een scooter gezien op het parkeerterrein voor de camping. Deze twee vrouwen worden opgeroepen om zich als getuigen te melden.

Gestolen spullen

Uit caravans van de camping zijn een zogenaamde Electro Roller (een mini bromfiets) en een blauwe trapskelter (merk Berg, type Super) gestolen. Het is mogelijk dat de dief van deze spullen ook degene is die de politie zoekt in verband met de dood van André van Rossum.

De politie vraagt


* Wie (her)kent de dader aan de hand van het gegeven signalement?
* Wie heeft informatie over deze zaak die kan leiden naar de oplossing van de dood van André van Rossum?
* Wie herkent zichzelf als één van de mogelijke getuigen of weet om wie dit gaat?

* Wie heeft mogelijk de gestolen spullen te koop aangeboden gekregen of weet wie deze spullen nu in zijn bezit heeft?

Uw tip

Politieregio Twente: 0800-6104 (gratis)
Vanaf maandag 14 juni: 06-12198909