Nederlandse Vereniging van journalisten

NVJ-info op handzaam formaat

De NVJ heeft onlangs drie papieren titels op handzaam formaat uitgebracht:

FreelancersAdvies
Voor alle freelancers van de NVJ is een speciale service in het leven geroepen en daar is een folder aan gewijd. Freelance (foto)journalisten kunnen bij FreelancersAdvies terecht voor juridisch advies; startersadvies; cursussen acquisitie en onderhandelen; vakinhoudelijke activiteiten en uiteraard ook voor vakbondsgetinte service. FreelancersAdvies heeft ook een eigen site op www.villamedia.nl.

Servicekaart NVJ
Met deze kaart stelt de NVJ zichzelf voor met aandacht voor de organisatiestructuur, vakinhoudelijke zaken en de CAO's. Ook wordt kort iets verteld over internationale aspecten van de NVJ, over het belang van veiligheid in oorlogs(ramp)gebieden en het bezit van de perskaart.

Perskaart NVJ/Politieperskaart
In een speciale, geplastificeerde infokaart over de Politieperskaart en de nationale NVJ-perskaart wordt nog eens extra op gewezen hoe belangrijk het gebruik van de juiste kaart kan zijn. Zo is de Nationale perskaart nationaal en internationaal (ook nog steeds in de VS!) erkend als geldig legitimatiebewijs en is de politieperskaart alleen voor die (foto)journalisten die voor hun reportages in door politie afgezette gebieden moeten werken (demonstraties, rellen of calamiteiten). Meer info: 020 6766771