3 e persbericht van dinsdag 8 juni 2004

Eindhoven 08-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Plakker betrapt

Op het Stratumseind is dinsdag rond 16.35 uur een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt door de politie toen hij posters aan het plakken was op een bouwomheining. De 87 posters die de man bij zich had zijn in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw zonder geldig treinkaartje aangehouden

Op Neckerspoel is dinsdag rond 16.00 uur een 27-jarige vrouw uit Eindhoven onder hevig verzet aangehouden. De vrouw had onenigheid met een conducteur omdat zij geen geldig plaatsbewijs had. Zij weigerde zich te legitimeren en trapte opzettelijk een zonnebril van een agent, die op de grond was gevallen, kapot. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is zij naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vrouw lastig gevallen

Op de Kegelbaan is dinsdag rond 18.15 uur een 24-jarige vrouw uit Helmond lastig gevallen door een onbekende jongen. De vrouw liep op de eerdergenoemde straat toen ze plotseling rechts ingehaald werd door een jongen op een fiets. Tijdens het inhalen betastte hij haar. Het gaat om een blanke jongen van ongeveer 18 jaar. Hij heeft zwart stekeltjes haar en droeg een beige T-shirt en een blauwe spijkerbroek.

Best: Verkeerscontrole

Op de Ringweg en de Sonsweg is dinsdagmorgen een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden dertien bekeuringen uitgedeeld. Acht voor te hard rijden, drie voor het niet dragen van de autogordel, één voor het rijden op een motor zonder helm en één voor het rijden met een motor over het fietspad.

Best: Hennepkwekerij ontmanteld

In een bedrijfspand aan de Zandweg heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De 280 planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Twee inwoners van Best, 30 en 32 jaar, werden aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Mierlo: Woninginbraak

In een woning aan de Kanunnik Daemenstraat is dinsdag tussen 10.00 en 15.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een rooster aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning werden sieraden weggenomen.

Son: Professionele hennepkwekerijen met ruim 3000 planten aangetroffen

In een loods aan de Ekkersrijt 1100 zijn dinsdag twee professionele hennepkwekerijen aangetroffen. De kwekerijen bestonden uit respectievelijk 1.216 en 1.890 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerijen.

Son: Inbraak

In een bedrijf aan de Ekkersrijt 4300 is tussen maandag 18.30 uur en dinsdag 7.30 uur ingebroken. De dader heeft een ruit aan de zijkant het pand ingeslagen en een flatscreen weggenomen.

Valkenswaard: Tweede verdachte aangehouden na schietpartij

In de loop van het onderzoek naar een schietpartij op het Binnenveld op 17 mei jl. (zie 2e persbericht van 17 mei en het 1e persbericht van 19 mei 2004) is dinsdag rond 10.20 uur een 40-jarige vrouw uit Valkenswaard aangehouden. De vrouw meldde zichzelf op het politiebureau in Valkenswaard. De politie onderzoekt de rol van de verdachte vrouw.

Valkenswaard: Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de Bergeijksedijk werd dinsdagochtend een video surveillance wagen van de politie met hoge snelheid ingehaald door een 42-jarige Belgische automobilist uit Borsbeek. De man reed maar liefst 146 km/u, terwijl op een deel van de Bergeijksedijk in verband met werkzaamheden nu maar 50 km/u gereden mag worden. De automobilist reed dus bijna 100 km/u te hard. De man is aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.