Ingezonden persbericht


Ochtendseminar: Traceerbaarheid betreft niet alleen de verpakking!

Ochtendseminar Vakbeurs Verpakking Vak 2004
Datum: 9 juni 2004
Plaats: IJsselhallen, Zwolle

In navolging van de Europese wetgeving op het gebied van voedselveiligheid, de General Food Law, die op 1 januari 2005 van kracht wordt, geldt per 1 juli 2005 ook dat verpakkingen traceerbaar moeten zijn in de logistieke keten. Dit heeft uiteraard de nodige consequenties voor de verpakkingsindustrie.

Tijdens de vakbeurs Verpakking Vak 2004, die op 9 juni 2004 wordt gehouden in de IJsselhallen in Zwolle, organiseren de Expo Group, het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) en Methec een gratis ochtendseminar over deze ontwikkelingen onder de titel: Traceerbaarheid betreft niet alleen de verpakking!

Tijdens het seminar geven deskundige sprekers, waaronder de heer M.A.H. Rijk van TNO Voeding, en ir.drs. Michaël Nieuwesteeg, directeur van het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC), hun visie op de komende ontwikkelingen en de impact daarvan op de verpakkingsindustrie. Het seminar zal - onder andere via praktijkcases - ingaan op zaken als:

* Traceerbaarheid van verpakkingen: wettelijke en praktische eisen * Welke verantwoordelijkheden hebben de verschillende deelnemers in de voedselketen * Toepassen van intelligente verpakkingen
* De voordelen van papierloze tracking & tracing

Het seminar wordt afgesloten met een rondetafel-discussie over 'intelligente verpakkingen'.

Informatie / aanmelding:
Expo Groep, tel. 038-4211843,
Nederlands Verpakkingscentrum, tel. 0182-512411,
Methec, tel. 0313-430111.

Het volledige programma is te vinden op internet: www.verpakkingsvakbeurs.nl.

Persinformatie (