Delft Instruments N.V.

P E R S B E R I C H T

Delft Instruments acquireert voor Divisie "Olie en Gas"

Delft Instruments N.V. maakt bekend dat zij de activiteiten van Tanksystem S.A. (Bulle, Zwitserland) en haar Amerikaanse sales en service organisatie Hermetic Inc. (Houston, U.S.A.) heeft overgenomen van Mustad International Group N.V.

Tanksystem en Hermetic ontwikkelen, produceren en verkopen mobiele precisieniveaumeters die gebruikt worden aan boord van schepen. Deze niveaumeters worden handmatig toegepast uit redundantie- en veiligheidsoverwegingen naast de bestaande automatische systemen. Tanksystem is de grootste leverancier ter wereld van deze mobiele systemen en heeft een marktaandeel van meer dan vijftig procent. Het aantal medewerkers bedraagt totaal 40 personen.

Na de eerdere acquisities van Enraf-Auxitrol Marine en Smit Gas Systems heeft Delft Instruments met deze overname haar positie in de olie- en gasindustrie en met name in het off-shore segment verder versterkt.

Tanksystem wordt in de Groep Delft Instruments opgenomen onder de naam Enraf Tanksystem. De Divisie Olie en Gas omvat de bedrijven Enraf, Enraf-Auxitrol Marine, Contrec en Smit Gas Systems.

Profiel Mustad International Group
Mustad International Group bestaat uit meer dan 50 bedrijven verspreid over de gehele wereld. De activiteiten richten zich voornamelijk op het leveren van attributen voor paarden, olierecycling en machinebouw.

Profiel Tanksystem
Tanksystem heeft in Bulle (Zwitserland) de ontwikkel- en productieafdeling geconcentreerd en verricht vanuit die vestiging de internationale verkoopcoördinatie. De verkoop en service wereldwijd geschiedt door een groot internationaal netwerk van agenten en distributeurs. Hermetic Inc. te Houston is de sales en service-organisatie van Tanksystem in de Verenigde Staten.

Profiel van Delft Instruments
Delft Instruments is de houdstermaatschappij van een internationale groep ondernemingen die met technologisch hoogwaardige producten en diensten in hun respectievelijke markten veelal een leidende positie innemen. De Delft Instruments ondernemingen ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden geavanceerde (precisie) hardware en software voor medische en industriële klanten. Medische toepassingen zijn onder meer kankerbestrijding door middel van bestraling, röntgen- en ultrasound diagnostiek en digitale archieven voor röntgenfoto's. Industriële toepassingen zijn onder meer meting en beheersing van opslag en transport van olie- en gasproducten. Delft Instruments ontwikkelt specifiek op de klant afgestemde totaaloplossingen waarin software, apparatuur, onderhoud en dienstverlening geïntegreerd worden aangeboden.

Delft Instruments telt ongeveer 1200 medewerkers. De onderneming realiseerde in 2003 een winst van EUR 10,4 miljoen bij een omzet van EUR 237 miljoen.

Raad van Bestuur Delft, 9 juni 2004

Nadere informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

M.J. Dekker, Lid Raad van Bestuur
Tel: 015 260 1210
Email: mdekker@delftinstruments.nl

www.delftinstruments.com