Politie Groningen

Persberichten woensdag 9 juni 2004

provincie Groningen 09-06-2004 -

Groningen: lastige man aangehouden
Een 20-jarige man uit Groningen werd dinsdagnacht aangehouden in de Peperstraat voor bedreiging van een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid. De man werd geweigerd omdat hij niet aan het kledingvoorschrift van de zaak voldeed. Hij werd kwaad en legde een fiets voor de ingang. Nadat hij gevraagd werd om het rijwiel te verwijderen begon hij de portier te bedreigen. De verdachte bleek in bezit van een fietsstandaard. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: man (52) aangehouden voor vernieling
De politie hield dinsdagavond een 52-jarige man uit Groningen aan in de Bataviastraat voor vernieling van voordeurruiten van een buurman. Er ontstond onenigheid tussen beide mannen waarna de 52-jarige de vernieling pleegde. Na verhoor werd de man op vrije voeten gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: drinkebroer moet nog zitten
Een 29-jarige man uit Groningen werd dinsdagavond aangetroffen op de Fongersplaats waar hij stond te drinken in het openbaar. Bij controle bleek er nog een vonnis van vier dagen celstraf tegen hem open te staan. De man is overgedragen aan justitie. Voor het drinken op straat kreeg hij een bon.

Groningen: jongen (17) aangehouden na vechtpartij
De politie hield dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Groningen aan voor openlijke geweldpleging waarbij een 22-jarige man uit Groningen gewond raakte in het gezicht. De jongen was vanwege een verbroken relatie naar de man in de Goeman Borgesiuslaan gegaan met een aantal vrienden. Er ontstond een vechtpartij en er werden vernielingen aangericht in de woning. De verdachte jongen is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: conflict eindigt in bedreiging
Een al langer lopend conflict tussen een 33-jarige man uit Groningen een bedrijfseigenaar aan de Smirnoffstraat liep dinsdagmiddag uit op een bedreiging. De 33-jarige man bedreigde volgens de belaagde met een stuk ijzer en nam een auto weg vanaf het terrein. De verdachte werd aangetroffen op de Korreweg en aangehouden. Hij is ingesloten op het bureau.

Groningen: fietsers botsen
Een 24-jarige fietsster uit Groningen kwam dinsdagmiddag op de Hoornsedijk in botsing met een uit de tegengestelde richting komende
62-jarige fietser uit Haren. Beide fietsers kwamen ten val en werden voor behandeling van hun verwondingen aan hoofd en gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Groningen: jongens recalcitrant bij controle
Op de Sontweg werd dinsdagmiddag een 18-jarige snorfietser uit Hoogezand gecontroleerd. Tijdens de controle begon de 22-jarige passagier uit Groningen zich te bemoeien met de gang van zaken. Hij werd gevorderd weg te gaan maar voldeed hier niet aan. Daarop werd hij aangehouden. Ondertussen begon ook de 18-jarige jongen uit Hoogezand zich agressief op te stellen naar de agenten. Ook hij werd aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. De snorfiets bleek bij controle een constructiesnelheid te halen van 65 km per uur. De snorfiets is gesteld bij de politie voor nader technisch onderzoek. De jongens werden na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.