Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 9 juni 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Paganinistraat 7, terras uitbreiden.
Othello 37, achtergevel veranderen.
Koggerwaard 1, school uitbreiden.
Fazantstraat 1a, school uitbreiden (verg. 20000509). Merellaan nabij 344, 2-klassig noodlokaal plaatsen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Merellaan nabij 344, 2-klassig noodlokaal plaatsen.
2. Arica 122 en 124, dakkapel voorzijde aanbrengen.
3. Othello 37, achtergevel veranderen.

Aan de bouwaanvraag bij 1. kan worden meegewerkt door (tijdelijk) vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Aan de bouwaanvragen bij 2. en 3. kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 10 juni, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 28 mei 2004:
Fascinatio 1K-6, kantoorgebouw met garage bouwen. Schubertstraat 48, dakkapel voorzijde en dakopbouw bouwen.

Verzenddatum 2 juni 2004:
Bermweg 52, uitbouw achterzijde bouwen.
Rodinrade 22, dakkapel achterzijde aanbrengen. Aida 57, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Diezedal 11 en 13, woning uitbreiden.
Brücknerstraat 9, dakkapel voorzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNING

26 mei 2004

Door de gemeente aangevraagd en verleend
Eilandenweg 1 1 Valse Christusdoorn

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VRIJSTELLINGSPROCEDURE BESTEMMINGSPLAN GOSAUTERREIN

Vrijstelling ingevolge artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het bouwplan van 14 appartementen op het Gosauterrein.

Het college maakt bekend dat zij voornemens is om, met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), vrijstelling te verlenen van het daar geldende bestemmingsplan voor de bouw van 14 appartementen op het Gosauterrein.

Het verzoek om bouwvergunning past niet binnen het geldende bestemmingsplan Middelwatering. Hier gelden de bestemmingen Bedrijfsterrein en Waterstaatsdoeleinden. De bouwvergunning kan worden verleend, nadat vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 1 WRO is verleend.

Burgemeester en wethouders maken verder bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 19 april 2004 heeft besloten de bevoegdheid tot toepassing van de vrijstellingsprocedure, zoals bedoeld in artikel 19, lid 1 WRO voor het bouwplan van 14 appartementen op het Gosauterrein, te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders.

Op grond van artikel 19a, lid 4 van de WRO ligt genoemd plan met de bijbehorende stukken van 10 juni 2004 tot en met 7 juli 2004 ter inzage bij het Informatiecentrum. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze schriftelijk kenbaar maken.

EVENEMENTENVERGUNNING
CAPELSE AVONDVIERDAAGSE

Het college maakt bekend dat zij een evenementenvergunning heeft verleend aan de
Zeeverkennersgroep Robert Baden Powell voor het houden van

De Capelse Avondvierdaagse die wordt gehouden van maandag 14 juni 2004 tot en met vrijdag 18 juni 2004.

De vergunning ligt vanaf heden ter inzage bij het Informatiecentrum.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de evenementenvergunning en de vrijstellingsprocedure bestemmingsplan Gosauterrein liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.