Gemeente Capelle a/d IJssel

Support-huis geopend

Op 2 juni opende wethouder René Binnendijk het Support-huis aan de Sperwerhof 25. Dit pand is dé ruimte waar Capellenaren terecht kunnen voor informatie over Support. Het Support-huis is een pand van Com.wonen en doet dienst als kantoorruimte van een aantal deelnemers van het project Support.

Medewerkers van Ruman Grandi (een preventieproject voor Antilliaanse en Arubaanse jongens), de gezinscoaches en de buurtmoeders houden vanaf 2 juni spreekuur in dit pand. Ook de vergaderingen tussen de deelnemers (de buurtnetwerken) gaan plaatsvinden in deze nieuwe ruimte.

Support is een preventieproject dat zich richt op kinderen, jongeren en hun opvoeders in de Hoven,
Schollevaar-Oost en de Molukkenbuurt. Deelnemers aan dit preventieproject zijn onder meer: Stichting Jongerenwerk, Com.wonen, de gezinscoaches en de buurtmoeders. Samen met nog vele andere professionals zetten zij zich in om te voorkomen dat kinderen en jongeren (verder) afglijden in de samenleving. Support dicht de gaten in de reguliere hulpverlening.

De verwachting is dat bezoekers sneller het bij Support-huis binnenlopen dan bij een andere instantie. Doordat in de ruimte meerdere hulpverleners gehuisvest zijn, is samenwerken makkelijker en kunnen cliënten sneller geholpen worden