KNWV

8/6/2004
TOPZEILEN - EK en EJK Mistral in Sopot, Polen. Goede prestaties Nederlanders.


--> Van 2 tot en met 12 juni worden in Sopot, Polen de Europese (jeugd) Kampioenschappen Mistral gehouden. Joeri van Dijk is de Nederlandse inbreng in het klassement voor Mistral Men. In een veld ter grootte van 62 deelnemers zal hij proberen zijn eerste plaats behaald tijdens de afgelopen SPA Regatta te evenaren. Dit zal zeker niet makkelijk worden, want alle Europese toppers zijn aanwezig. Andere Nederlanders die in actie komen zijn Casper Bouman in Mistral Youth Boys en Priscilla Houtkamp en Nikki van Riel in Mistral Youth Girls.

6 juni, eerste racedag.
De eerste twee races van het EK werden onder moeilijke omstandigheden gevaren. De wind was verraderlijk en veranderde veel van richting en kracht. Beide races zijn wel uitgevaren. Joeri van Dijk (NED) behaalde een 3 in de eerste race en een 16 in de tweede. Hiermee kwam hij uiteindelijk terecht op de zevende plaats in het klassement. Leider na dag 1 was Nicolas Beudou (FRA) met 7 punten.

7 juni, dag twee.
Ook de tweede dag stond in het teken van een veranderlijke wind met snelheden tussen de 8 en 13 knopen. Julien Bontemps (FRA) werd de winnaar van dag twee met een 2 in race drie en een 1 in race 4. Joeri van Dijk (NED) haalde een 4 en een 13 en klom in het algemeen
klassement van 7 naar 5.

8 juni, racedag drie.
Dag drie stond in het teken van een wind die met vlagen 35 tot 40 knopen bereikte. Dit deerde Joeri van Dijk tijdens de eerste race van vandaag niet veel, hij behaalde een 7. Race twee bracht echter minder geluk met zich mee. Dit resulteerde uiteindelijk in een 41e plaats. Na aftrek van het slechtste resultaat staat Joeri echter nog stevig op de vijfde plaats met in totaal 43 punten. Aan de leiding gaat Julien Bontemps (FRA) met 10 punten.
Woensdag 9 juni staat er voor de deelnemers een welverdiende rustdag op het programma.

Nederlandse resultaten EJK
Casper Boumans gaat goed. Aan het einde van dag drie staat hij met 13 punten tweede in het klassement met slechts 2 punten achterstand op de nummer een, Byron Kokkalanis (GRE). Ook Priscilla Houtkamp bezet de tweede plaats in haar klassement. Met 20 punten heeft ze echter wel een flinke achterstand op nummer een, Marina Alabau (ESP) die 5 punten heeft. Nikki van Riel staat met 27 punten op de vijfde plaats

Alle resultaten zijn terug te vinden op de site.

www.skz.sopot.pl

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl