3 e persbericht van woensdag 9 juni 2004

Eindhoven 09-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

Woensdag om 12.50 uur hebben twee mannen in de Lupinestraat een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee, vader en zoon, betrapten de man op heterdaad toen hij bezig was in te breken de hun auto. De inbreker had een ruit ingeslagen en had de radio al gedemonteerd. Na zijn aanhouding droegen de twee mannen de inbreker over aan de politie. De inbreker was met de fiets en in de tassen van die fiets vonden agenten een nog een autoradio die de man elders gestolen had. Hij is voor veder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drie verdachten aangehouden na achtervolging

De politie heeft woensdag rond 20.00 uur een man van 32 uit Eindhoven, een man van 23 uit Oirschot en een vrouw van 23 uit Eindhoven aangehouden. De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een kassa afgelopen middag. Bij een wassalon aan de Odysseuslaan kwam rond 13.30 uur een man de zaak binnen. Hij pakte meteen de kassa beet en vluchtte daarmee de winkel uit. De man liet de kassa vallen en pakte daarna de geldlade, waarna hij er vandoor ging in een gereedstaande auto. Rond 20.00 uur zagen surveillerende agenten de bewuste auto met de drie inzittenden rijden op de Geldropseweg . Na een achtervolging kon de auto aan de kant gezet worden en de drie zijn aangehouden. Ze worden ingesloten voor nader onderzoek. De auto bleek van diefstal afkomstig.

Eindhoven: Gestolen spullen

Woensdagmiddag rond 16.50 uur zijn in de Lardinoisstraat een man van 46 afkomstig uit Eindhoven en een man van 37 uit Appelscha aangehouden. Surveillerende agenten zagen de twee onderhandelen over een horloge. Tijdens de controle van de twee bleek een van hen een gestolen damesfiets bij zich te hebben. De andere man had een horloge, dat vermoedelijk van diefstal afkomstig was, gekocht voor nog geen vijf euro. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: 56 verbalen bij grote verkeerscontrole

De politie heeft woensdag tussen 13.00 en 21.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Prof.Dr. Dorgelolaan nabij de Berenkuil. Aan de controle deden ook leden van de Koninklijk Marechaussee, de douane en de Inspectie Verkeer en Waterstaat mee. De 35 opsporingsambtenaren controleerden ruim 160 voertuigen waarbij vooral het zware verkeer gecontroleerd werd. Uiteindelijk werden 56 bekeuringen opgemaakt. Een bestuurder die traangas in zijn voertuig had liggen kreeg direct een boete van 237 euro opgelegd. Verder werd bekeurd voor: tachograafschijf niet in orde, rijden op "rode diesel", rijden met buitenlands kenteken terwijl de bestuurder hier woonde. Het gebruik van een vals kenteken. Een automobilist bleek met een slok op achter het stuur te zitten. Hij kreeg een rijverbod en een boete van 190 euro.

Eindhoven: Verkeersongeval

Woensdag rond 14.15 uur is een 28-jarige automobiliste uit Tilburg gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A58 onder de gemeente Eindhoven. De vrouw merkte een file te laat op en reed tegen de achterkant van de auto van een 27-jarige Venlonaar en daarna raakte ze de auto van een 43-jarige man uit Goirle. De vrouw is met letsel aan arm en borst naar een ziekenhuis gebracht.

Deurne: Politie zoekt getuigen van bedreigingen

Dinsdag rond 14.00 uur is op de Grote Bottel een meisje van 17 uit Deurne bedreigd met een mes door een nog onbekende man. Het meisje dat met de fiets was kwam voorbij een auto die stilstond. De bestuurder van die auto, die buiten de auto stond, vroeg het meisje de weg. Hij vroeg haar ook om even op de landkaart te komen kijken. Maar omdat de man naar een niet bestaand adres vroeg kreeg het meisje argwaan en wilde doorfietsen. De man ging voor haar staan en bedreigde haar met een mes. Het slachtoffer zette het op een gillen en wist weg te komen.

Op 20 mei vond in Bakel op De Buijtenkamp een soortgelijk feit plaats waar toen een meisje van 18 bedreigd werd. In beide gevallen werd een donkerblauwe personenauto, hoekig model, gezien. De dader was in beide gevallen een man van tussen de 40 en 45 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur. De man is kalend en heeft nog een beetje donker haar. Hij heeft een stoppeltjesbaard. Hij sprak Nederlands zonder dialect. De man was netjes gekleed. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Deurne tel. 0900 8844.

Helmond: Meisje omver gereden na tanken zonder betalen

Een bromfietser die woensdag rond 17.30 uur bij een tankstation aan de Deurneseweg had getankt zonder te betalen heeft op zijn vlucht een meisje van 18 uit Helmond aangereden. Het meisje is met een gebroken pols naar een ziekenhuis gebracht. De bromfietser had snel zijn tank vol gedaan. Toen hij er als een haas vandoor ging reed hij het meisje aan dat juist voorbij kwam gefietst. Na de aanrijding is de man doorgereden.

Helmond: Man door bekende beroofd

Woensdagavond rond 19.00 uur is in zijn woning in Helmond een 45-jarige man uit die stad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht rond 16.00 uur een 44-jarige Helmonder in zijn woning van zijn portemonnee te hebben beroofd. De 45-jarige kwam bij hem aan de deur en sloeg direct de bewoner neer. Het slachtoffer verloor zijn bewustzijn. Toen hij bij kwam, was zijn portemonnee met 170 euro en de dader verdwenen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Jeugdige inbrekers gepakt

Woensdagmiddag rond 17.00 uur zijn op de Strijpsebaan een jongen van 14 en een jongen van 15 beiden afkomstig uit Veldhoven aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze bezig waren met inbreken in een schuur in die straat. De twee hadden nog niets noemenswaardigs kunnen buit maken. Op het politiebureau wordt proces-verbaal tegen de twee opgemaakt.

Deurne: Meisje gewond bij verkeersongeval

Een meisje van 17 uit Deurne is woensdagmiddag rond 14.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Dr Huub van Doorneweg. Ze reed met haar bromfiets komende vanaf de spoorwegovergang zonder te kijken de weg op en werd aangereden door een auto bestuurd door een 44-jarige Deurnese. Het meisje is met een beenbreuk naar een ziekenhuis gebracht.

Maarheeze: Motorrijder botst tegen verkeerspaal

Een 36-jarige motorrijder uit IJsselstein is woensdag rond 13.15 uur gewond geraakt toen hij op de A2 onder Maarheeze met zijn motor tegen een verkeerspaal botste. De man reed weg bij een tankstation. Vermoedelijk raakte de motor in onbalans door een standaard die nog uitstond. Die standaard raakte de grond bij het nemen van een bocht. De man is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.