Gemeente Heythuysen

Nieuws

Lokale Agenda 21 en de Wereldwinkel Leudal

Lokale Agenda 21 en de Wereldwinkel Leudal Lokale Agenda 21 is een lokaal actieplan voor een duurzame toekomst onder het motto denk mondiaal, handel lokaal. Belangrijk is dat het daarbij niet alleen gaat om het "hier en nu", maar ook om "daar en later": om mensen ontwikkelingslanden en volgende generaties.
Bij duurzame ontwikkeling is de vraag aan de orde hoe wij kunnen bijdragen aan een wereld, waarin voor iedereen gelijke en eerlijke mogelijkheden zijn om te leven in welvaart en welzijn. Nu is het nog zo dat 25% van de wereldbevolking 80% van alle voorraden energie en grondstoffen gebruikt. Voor de toekomst van onze kinderen en de kinderen elders op de wereld blijft dan niet veel ruimte meer over om een menswaardig bestaan op te bouwen. De Wereldwinkel Leudal is ooit ontstaan vanuit Platform Lokale Agenda 21 Haelen en werkt ook vanuit het motto denk mondiaal, handel lokaal.

WereldWinkel Leudal op de markt in Heythuysen
Op vrijdag 11 juni staat WereldWinkel Leudal op de weekmarkt in Heythuysen. U kunt daar kennis maken met de Wereldwinkelproducten en er zijn allerlei aantrekkelijke aanbiedingen. De producten in de WereldWinkel worden rechtstreeks ingekocht voor een rechtvaardige prijs bij kleinschalige bedrijven in ca. 30 landen in de Derde Wereld. Daarnaast worden programma's gefinancierd op het gebied van onderwijs, milieu, gezondheidszorg, etc. De winst komt niet terecht bij tussenhandelaren, maar gaat rechtstreeks naar de producenten zelf. Zo kunnen zij voor zichzelf en hun kinderen een menswaardig bestaan opbouwen.

Wij kunnen hieraan ons steentje bijdragen door voor deze producten te kiezen: een heel praktische vorm van ontwikkelingssamenwerking! Zo kunnen we concreet meewerken om die droom van een rechtvaardiger wereld dichterbij te brengen.
Vrijdag 11 juni willen vrijwilligers van WereldWinkel Leudal u op de markt in Heythuysen graag kennis laten maken met een aantal WereldWinkelproducten en vertellen over hun inzet voor rechtvaardige handel. Wij zetten ons met veel plezier in voor deze vorm van solidariteit en stellen uw belangstelling zeer op prijs.

Tot ziens op vrijdag 11 juni in Heythuysen!
De vrijwilligers van WereldWinkel Leudal