Dienstenbond CNV

CAO-overleg crematoria geschorst tot najaar
11-06-2004

Op 8 juni jl. vond de tweede ronde plaats van het CAO-overleg met de werkgevers in de Crematoria. We zijn er niet uitgekomen en hebben het overleg geschorst tot eind september 2004.

Gelet op het mislukte voorjaarsoverleg en de ook voor u zeer ingrijpende gevolgen als het kabinet echt zijn zin krijgt (onder meer doorwerken tot uw 65ste!), wilden wij op dit moment geen afspraken maken voor het jaar 2005. Eerst maar afwachten wat er uiteindelijk uit Den Haag over ons wordt uitgestort voordat we over onderwerpen als loonaanvulling bij ziekte, prepensioen en levensloop afspraken gaan maken over de periode vanaf 1 januari 2005. Wij menen dat de onderwerpen die hierin een rol spelen een dusdanige impact op de samenleving hebben dat uitstel van besluitvorming gerechtvaardigd is. Een CAO met een looptijd tot 1 januari 2005 was daarom het (gewijzigde) vertrekpunt voor deze onderhandelingen.

Dit werd door de werkgevers niet met applaus ontvangen. Toch was men bereid hierin mee te gaan maar werden de voorstellen van werkgeverszijde direct aangepast. Deze aangepaste voorstellen boden ons vervolgens onvoldoende aanleiding om verder te gaan met het overleg. Schorsing betekent niet dat we uitgepraat zijn. Ook loopt de huidige CAO gewoon door.

In september hopen we meer duidelijkheid te hebben over de positie die we als vakorganisatie dienen in te nemen in reactie op de kabinetsplannen zoals die ook op Prinsjesdag bekend zullen worden. We houden u op de hoogte!

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl