Ingezonden persbericht


BenQ introduceert 16x DVD Recordable Drive

BenQ DW1600 DVD Re-Writer

Son, 11 juni 2004 - BenQ kondigt vandaag aan vanaf medio juni haar eerste 16x DVD recordable drive, de DW1600, te gaan leveren.

Dankzij de supersnelle 16x opnamemogelijkheid kan een 4,7 GB DVD-schijfje nu worden beschreven in slechts zes minuten. Naast de 16x opnamesnelheid biedt de BenQ DW1600 tevens een 2,4x DVD+R double layer schrijfmogelijkheid. Hiermee is opname van zestien uur video in VHS-kwaliteit of vier uur in DVD-kwaliteit mogelijk op een enkele DVD. Na het beschrijven van de DVD hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over de compatibiliteit in andere DVD-spelers. Bij gebruik van het BenQ Book Type Management hulpprogramma biedt de BenQ DW1600 namelijk verbeterde schijfcompatibiliteit voor de meeste DVD-videospelers en DVD-ROM drives.

"Nu wij de 16x DVD recordable drive op de markt hebben gebracht, zal de druk op fabrikanten van 12x DVD-RW drives toenemen," aldus Alpha Tsai, AVP van BenQ's Imaging Network Business Group. "BenQ blijft de grenzen van de technologie opzoeken en op die manier eindgebruikers hoogstaande producten bieden die vol zitten met de nieuwste mogelijkheden en opties."

Verder bouwend op de superieure schrijfkwaliteit van de BenQ DW800-serie, is de BenQ DW1600 nu tevens uitgerust met het High-Speed Signal Algorithm. Dit zorgt ervoor dat hoge datafrequenties kunnen worden overgebracht naar de OPU (Optical Pickup Unit) zonder (gedeeltelijk) dataverlies. Het resultaat is een consistente schrijfkwaliteit in combinatie met hoge opnamesnelheden. De BenQ DW1600 wordt geleverd inclusief BenQ's Book Type Management- en QVideo 2.0-software en is verkrijgbaar voor E 169,00 (incl. BTW).

Over BenQ

BenQ is een toonaangevende speler in de industrie van digital lifestyle devices met expertise op het gebied van beeldschermen, opslag, imaging, draadloze- en breedbandtoepassingen. BenQ beschikt over productie- faciliteiten in Maleisië, Mexico, China en Taiwan. Het bedrijf heeft wereldwijd 14.911 werknemers die een sterk wereldwijd netwerk ondersteunen op het gebied van verkoop, marketing en service. Dit netwerk strekt zich uit over Zuidoost-Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. BenQ beschikt over onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in Taiwan (Hsinchu Lab), China (Suzhou Software Development Center) en Californië (Wireless Technology Center) met meer dan 2.000 onderzoeks- en ontwikkelingsmedewerkers in China, Taipei, Taoyuan, Hsinchu en San Diego. BenQ heeft zo'n 1.389 wereldwijde patenten vergaard. Meer informatie over BenQ vindt u op: BenQ.nl / BenQ.be

Neem voor meer informatie contact op met:
Siu-Land Yuen
BENQ Benelux
Tel: +31 (0)499 750 200
Fax: +31 (0)499 750 249
E-mail : S.Yuen@BenQ-eu.com

of

Luuk Peters of Jojanneke Strijbos
Bex*van der Schans, public relations
Tel: +31 (0)40 294 52 52
Fax: +31 (0)40 294 52 99
E-mail: lpeters@bvdspr.nl / jstrijbos@bvdspr.nl

---- --