Gemeente Amsterdam

Vijfde Burgermonitor verschenen
10 juni 2004 - O+S
De Amsterdamse Burgermonitor 2003 is verschenen. Ook dit jaar is het weer een uitgebreid verslag van de participatie en betrokkenheid van ruim 3000 Amsterdammers. In de rapportage wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de stadsdelen, niet alleen aan de hand van de mening van de stadsdeelbewoners, maar ook door de stadsdeelvoorzitters aan het woord te laten over de resultaten.

Burgermonitor (13 Kb)

In het onderzoek valt op dat Amsterdammers minder vertrouwen hebben gekregen in de lokale politiek. Men heeft het gevoel dat de politiek te ver van de burger af staat. Ondanks dat is het bestuur wel beter bekend bij de Amsterdammers, niet vreemd omdat het bestuur inmiddels al weer twee jaar geleden geïnstalleerd werd.
Over het algemeen is men tevreden over de manier waarop ambtenaren hun werk doen, een resultaat dat overeenkomt met dat uit de onlangs door O+S uitgevoerde dienstverleningsmonitor.
Ten slotte is voor het eerst onderzoek gedaan naar het beeld dat verschillende etnische groepen van hun eigen groep hebben. Daaruit blijkt dat Amsterdammers van Marokkaanse afkomst het meest negatieve beeld van hun eigen groep hebben, terwijl Turkse Amsterdammers het meest positief zijn.

U hoeft geen heel jaar te wachten op de resultaten van de Amsterdamse Burgermonitor 2004. Het onderzoek, waarvan het veldwerk momenteel wordt uitgevoerd, zal in verkorte vorm onmiddellijk na de zomervakantie op de website van O+S worden geplaatst en worden gevolgd door een aantal verdiepende analyses. Dit doen we omdat de periode tussen de dataverzameling en de uiteindelijke publicatie, als gevolg van overleg, uitgebreide redactie en een lang drukproces, inmiddels tot bijna een jaar is opgelopen. Te lang, vinden wij, voor een actuele berichtgeving.

© Gemeente Amsterdam