Politie Friesland

Politieberichten van 10/06 13.00 uur t/m 11/06 07.00 uur

Fryslân 11-06-2004 - Voor verdere informatie kunt u tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 14.10 uur vond op de Archipel een aanrijding plaats tussen drie autos. Ter hoogte van de Kastanjestraat moest een 50-jarige man uit Wergea remmen voor een afslaande auto. Een achter hem rijdende vrouw had dat in de gaten, maar een achter haar rijdende automobilist, een 29-jarige Leeuwarder, weer niet. Hij botste op de auto van de vrouw, die doorschoot op de auto van de man uit Wergea. De vrouw (geen personalia bekend) is met nekklachten overgebracht naar het MCL-zuid. Twee bij haar in de auto zittende kleine kinderen bleven ongedeerd.

Sneek: winkeldief op heterdaad aangehouden
Donderdag omstreeks 16.55 uur heeft de politie een 32-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een kwartier daarvoor was door getuigen gezien dat de man iets wegnam van een rek van een winkel aan het Leeuwenburg. Aan de hand van het signalement werd de verdachte aangetroffen op de Amaliastraat. Hij bleek inderdaad in het bezit van een van die winkel afkomstige spijkerbroek. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld. Namens de winkel deed een 34-jarige vrouw uit Kollum aangifte.

Harkema: aanrijding met dodelijke afloop
Donderdagmiddag is een 76-jarige inwoner van Harkema overleden aan de gevolgen van een aanrijding op de kruising van de Betonwei en de Reitsmastrjitte. De man uit Harkema reed omstreeks 15.00 uur met zijn invalidenwagen vanaf de Reitsmastrjitte de kruising op. Over de Betonwei vanuit de richting Drogeham naderde een personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Harkema. Een aanrijding op de kruising was het gevolg. De bestuurder van de invalidenwagen werd zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen. Door het Bureau Ongevallenanalyse van de politie Fryslân is een technisch onderzoek verricht.
Alhoewel er een redelijk beeld van de toedracht is, verzoekt de politie eventuele getuigen zich toch te melden, gezien de ernst van de zaak. Politie Fryslân, 0900 8844 (lokaal tarief).

Wons: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 15.10 uur vond een aanrijding plaats op de Weersterweg tussen twee personenautos. Een 37-jarige man uit Schettens kwam vanuit zijn woonplaats en wilde de Weersterweg oversteken richting Wons. Op datzelfde moment naderde een 20-jarige vrouw uit Heerenveen de kruising over de Weesterweg, rijdende in de richting Makkum. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw en een passagier, een 22-jarige vrouw uit Heerenveen, raakten gewond en zijn overgebracht naar respectievelijk het MCL-zuid in Leeuwarden en het ziekenhuis in Sneek.

Donkerbroek: dief aanhangwagen op heterdaad aangehouden
Vrijdag omstreeks 04.00 uur heeft de politie een 50-jarige inwoner van Oosterwolde op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal van een aanhangwagen. De verdachte werd gezien op De Pegge. Hij reed met zijn personenauto met daarachter de aanhangwagen. Korte tijd daarvoor was de verdachte ook gesignaleerd, toen zonder aan hangwagen. Een controle waard vonden de politiemensen, en de achtervolging werd ingezet. De verdachte probeerde te ontkomen en ging er met hoge snelheid vandaar. Uiteindelijk bracht hij zijn auto voor zijn woning tot stilstand. Na onderzoek werd vermoed dat de aanhanger gestolen was. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Marrum: inbraak bedrijf
Donderdag omstreeks 19.40 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Nieuweweg. Men kwam binnen door een deur open te breken. Uit een brandkast werd een geldkistje met een geldbedrag weggenomen. Andere waardevolle goederen bleven achter. Namens het bedrijf deed een 57-jarige man uit Wanswert aangifte.

Joure: inbraak bedrijf
Donderdag tussen 01.50 en 16.120 uur is in gebroken in een horecabedrijf aan de Midstraat. Men kwam binnen door het slot van een deur aan de achterzijde te vernielen. In de zaak werden gokautomaten opengebroken en werd een geldbedrag ontvreemd. Ook werd een klein bedrag aan wisselgeld uit de kassa gestolen. Een 24-jarige man uit Sneek deed namens het bedrijf aangifte.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De volgende bestuurders zijn routinematig betrapt op het rijden onder invloed (achtereenvolgens plaats en tijd van de controle, bestuurder, uitslag ademanalyse, uren rijverbod, eventuele bijzonderheden): Donderdag 18.40 uur, Zaailand te Leeuwarden, 48-jarige bestuurder van een bromfiets uit Leeuwarden, 435 ug/l, 4 uren;
Vrijdag 01.00 uur, Kanaalweg te Harlingen, 57-jarige bestuurder van een bromfiets uit Harlingen, 560 ug/l, 6 uren;
Vrijdag 01.10 uur, Van Harenstraat in Sint Anna, 59-jarige bestuurder van een personenauto uit Sint Annaparochie, 370 ug/l, 3 uren; Vrijdag 01.20 uur, Kerkstraat te Heerenveen, 30-jarige bestuurder van een bestelauto uit Heerenveen, 240 ug/l, 1 uur;
Vrijdag 04.10 uur, Groeneweg te Leeuwarden, 38-jarige bestuurder van een bromfiets uit Leeuwarden, 475 ug/l, 4 uren.
Naast de rijverboden wordt tegen de verdachten proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed van alcohol.