Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 12 juni 2004

* OVERVAL BELHUIS
ROTTERDAM - Vrijdagavond rond kwart over elf werd door twee gemaskerde en gewapende mannen een overval gepleegd op een belhuis in de Goede Hoopstraat. Terwijl één van de overvallers een achttienjarige medewerker onder schot hield, klom de ander over de balie, opende de kassa en nam een bedrag van zo'n duizend euro en een aantal opwaardeertelefoonkaarten weg. Met hun buit verdwenen beide overvallers in onbekende richting.


* BEWONER LOOPT BRANDWONDEN OP BIJ BRAND IN WONING

ROTTERDAM - Zaterdagmorgen kort voor half zeven liep een 52-jarige bewoner van een woning op de derde verdieping aan de Pleinweg diverse brandwonden op tijdens een brand in zijn woning. De man had een pannetje op het vuur van zijn fornuis laten staan. Als gevolg daarvan brandde de gehele keuken en een gedeelte van zijn slaapkamer uit. De brandweer maakte middelbrand en had het vuur tegen zeven uur onder controle. Diverse belendende woningen liepen grote rook- en waterschade op. Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis vervoerd.

Middaguitgave vrijdag 11 juni 2004

* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
BERKEL EN RODENRIJS - Vrijdagmorgen rond kwart over negen liep een 25-jarige kassenbouwer uit Nootdorp rug- en ribletsel op bij een arbeidsongeval in een kas in aanbouw op de Abraham Molenaarweg. Vermoedelijk door de stevige wind werd de aan het werk zijnde man getroffen door enkele vallende constructiedelen van de kas. Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam vervoerd.
Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek naar het ongeval ingesteld.


* STEEKPARTIJ: IDENTITEIT SLACHTOFFERS BEKEND

(Zie ook persbericht 11 juni 2004, ochtendeditie) ROTTERDAM - De identiteit van de twee mannen die vrijdagmorgen bij een steekpartij op de Groeninx van Zoelenlaan gewond raakten, zijn bekend. Omstreeks één uur kregen beiden, 28 en 36 jaar en woonachtig in Rotterdam, onenigheid met twee nog onbekende mannen. Bij de daaropvolgende woordenwisseling liepen zij steekwonden op. De twee slachtoffers werden door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar respectievelijk het Ikaziaziekenhuis en het Erasmus Medisch Centrum. Na behandeling werden de twee Rotterdammers voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster zet het onderzoek voort.


* VOOR ROTTERDAMSE AUTOMOBILIST MET HAGELNIEUWE AUTO WAS HET VRIJDAG

DE DERTIENDE...
ROTTERDAM - In de beleving van een 26-jarige Rotterdammer was het vrijdag de dertiende. Hij had net z'n hagelnieuwe witte Renault bestelauto van het type Kangoo bij de dealer opgehaald en reed rond één uur, met veertig kilometer op de teller, over de Van Brienenoordbrug. Een op het wegdek liggende stalen buis verknalde niet alleen zijn dag, maar sloeg ook de totale bekabeling en het carter aan de onderzijde van de wagen volledig aan flarden. Met een takelwagen werd de bestelauto afgevoerd.