Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Het Hortus-zomerweekend: 12 en 13 juni 2004

Het hele weekend van 12 en 13 juni bruist het van de activiteiten in en om de Leidse Hortus: van cactussen tot bijen, de Leidsch Dagblad Open Tuindag, een rozenwandeling en als afsluiting op zondag nog een Floraconcert. Een echt Hortus-zomerweekend!


· Zaterdag 12 juni kunt u tijdens de Cactusbeurs in de subtropische Wintertuin van de Leidse Hortus kennismaken met de met de stekelige wereld van cactussen en vetplanten. De Cactusbeurs is geopend van 10-17 uur. Leden van de Vereniging Succulenta zijn aanwezig om informatie te geven over de juiste kweek en verzorging van uw aankoop. Je moet namelijk wel even weten wanneer je wel èn niet water moet geven: een slapende cactus wil niet graag op het verkeerde moment een plens water op zijn hoofd krijgen! Cactussen lijken namelijk ideale planten 'om te vergeten' te worden maar aan de andere kant zijn het planten die juist weer een heel bijzondere manier van verzorging nodig hebben. Ze komen immers voor in gebieden met uitzonderlijke klimatologische omstandigheden zoals woestijnen waar het extreem droog kan zijn. Wie deze gevoelige planten goed verzorgd wordt zeker beloond met een zee van bloemen in schitterende kleuren. (Entree gratis)


· Op zaterdag 12 juni organiseert de Imkersvereniging Leiden wederom aan de Sterrewachtlaan achter de Hortus botanicus de jaarlijkse Blije Bijenmarkt. Allerhande materiaal voor het houden van bijen wordt aangeboden, evenals drachtplanten waar bijen op af komen om hun voedsel te verzamelen. Op het Hortusterrein laten imkers bezoekers kennismaken met de bijenvolken en vertellen allerlei bijzonderheden over het leven van de bijen. De markt is geopend van 10-17 uur.(Entree gratis)


· Het Leidsch Dagblad organiseert op zaterdag 12 juni voor de tweede keer de Leidsch Dagblad Open Tuindag. Bij de Hortus botanicus is de speciale uitgave van de Uitkrant te verkrijgen waarin de wandel- of fietsroute langs de deelnemende tuinen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwoude en Voorschoten vermeld staat. De route kan worden gestart bij de Hortus. De (privé)tuinen, hofjes en amateurtuinderscomplexen die meedoen, zijn geopend van 10-17 uur. Een verborgen wereld van bloemen en groen gaat voor u open!


· Op Vaderdag zondag 13 juni wordt er een speciale rozenwandeling georganiseerd. De start is om 12.00 uur en de kosten bedragen ¤ 1 op de normale entree.


· Om 14.30 uur begint op zondag 13 juni in de Oranjerie van de Hortus botanicus het eerste Floraconcert van dit jaar. Eleonore Pameijer (fluit) en Ernestine Stoop (harp) brengen een gemixt programma van muziek geïnspireerd op plantenmotieven. Het wordt een cross-over tussen onderhoudende- en moderne muziek. Kaarten 8 euro pp. Reserveren niet mogelijk.

Een bestand op hogere resolutie van bijgevoegde foto's kan worden aangevraagd via: veen@hortus.leidenuniv.nl

Het Hortus-zomerweekend: 12 en 13 juni 2004

Waar

Hortus botanicus Leiden - Rapenburg 73 - Leiden.

De Blije Bijenmarkt wordt gehouden aan de Sterrewachtlaan achter de Hortus.

Wanneer

Zaterdag 12 juni 2004


· Cactusbeurs in Bezoekerscentrum 'De Wintertuin'van de Hortus botanicus


· Blije Bijenmarkt aan de Sterrewachtlaan en in de Hortus


· Leidsch Dagblad Tuinendag - start voorplein Hortus

Zondag 13 juni 2004


· Zondagwandeling thema In de ban van de Roos


· Floraconcert

Tijd

De Hortus is geopend van 10-18 uur. De markten zijn open tot 17.00 uur.

Entree

Op zaterdag 12 juni is de entree tot de Hortus botanicus Leiden GRATIS. Op zondag 13 juni geldt de entree zoals normaal.

Adres

Hortus botanicus - Rapenburg 73 - Leiden

Info

071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Aan de redactie:

Voor informatie over de Cactusbeurs, rozenwandeling en het Floraconcert kunt u contact opnemen met: Hortus botanicus Leiden - Stans van der Veen - 071-5275144 / veen@hortus.leidenuniv.nl

Voor informatie over de Blije Bijenmarkt kunt u contact opnemen met:

Aad van Leeuwen - 071-5661239

Voor informatie over de Leidsch Dagblad Tuinendag kunt u contact opnemen met:

Leidsch Dagblad - Tineke Collée - 071-5356362 / t.collee-bark@hdc.nl

Leiden, 3 juni 2004

Hortus botanicus Leiden

Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden
t (0031) 071 - 5275144
f (0031) 071 - 5275199
e veen@hortus.leidenuniv.nl
s www.hortusleiden.nl