AutoRai

18-5-2004

Suzuki Terreintreffen wordt groots festijn

Een van de grootste evenementen in de 4x4-wereld, het Suzuki Terreintreffen, vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 juni en zondag 13 juni. Net als twee jaar geleden is het omvangrijke recreatiepark De Landsard in Veldhoven (vlakbij Vliegveld Eindhoven) het centrum van vermaak en vertier voor de liefhebbers van vierwielaangedreven Suzukis.

Het programma is dit jaar extra uitgebreid, omdat Suzuki zijn 25-jarig jubileum in Nederland viert.

De organisatie van het Terreintreffen is als vanouds in handen van Suzuki-importeur B.V. NIMAG, die daarbij hulp krijgt van vele vrijwilligers van onder meer de Suzuki 4WD Club. Die assistentie is zeker welkom en nodig. Er worden namelijk meer dan duizend deelnemers en vijfduizend bezoekers over beide dagen verwacht, net zoals dat twee jaar geleden het geval was. Het evenement trok toen de belangstelling van grote aantallen Suzuki-4WD-rijders, die veelal met familie en vrienden naar De Landsard waren afgereisd.

Het programma dit jaar is zeer divers, zowel rijders van een Suzuki-4WD als bezoekers komen volledig aan hun trekken. Om te beginnen zijn er diverse off-roadparcoursen uitgezet voor beginners en de meer geoefende en gevorderde stuurlui. Bovendien is er een route van ca. 30 kilometer over onverharde wegen in de omgeving van Eindhoven te rijden. En voor degenen die het rijden in het terrein wel eens willen meemaken zonder zelf te moeten te sturen, staan er Suzukis Jimny en Grand Vitara klaar mét chauffeur op een special instapparcours. Bovendien wordt er gedurende beide dagen geregeld theorieles gegeven in terreinrijden in de grote tent. Tegen een gereduceerd tarief kan er met karts gereden worden op de naastgelegen kartbaan. Maar natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht: clowns, schminken en er is een Suzuki promotieteam met mini-quads, etc.

Modderboys
Vaste gast van het Terreintreffen zijn de Modderboys. Dit team, dat fabelachtige stunts met 4WDs vertoont, is ook dit jaar weer van de partij. Met speciaal geprepareerde Suzukis zorgen ze voor het nodige spektakel. Suzuki-rijders krijgen echter de kans ook zelf hun kunsten te vertonen bij de Ghymkana-behendigheidsproeven, waarbij het aankomt op teamwerk tussen bestuurder en bijrijder. De winnaars staan leuke prijzen te wachten. Dat geldt ook voor de winnaars in de verkiezing van de mooiste Suzuki-4x4.

Rhino Club
In een grote tent op het terrein zijn diverse stands te vinden met allerhande accessoires en artikelen. Ook is er informatie te vinden over nieuwe modellen van Suzuki en over andere activiteiten in het kader van het 25-jarig jubileum. In de speciale Rhino Club tent is een expositie ingericht over de neushoorn en kunnen bezoekers zich aanmelden als lid van de Rhino Club. Met de lidmaatschaps-bijdrage wordt het Mkomazi Game Reserve ondersteund, een natuurreservaat in Tanzania waar een kudde zwarte neushoorns is samengebracht. B.V. NIMAG steunt de bescherming van deze met uitsterven bedreigde diersoort.

Het Suzuki Terreintreffen is op zaterdag 12 juni en zondag 13 juni te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, deelname met een Suzuki-4X4 kost 15,- per dag/per auto. Nadere informatie is te vinden op www.suzuki.nl onder de button Terreintreffen.