Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 juni 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Verkeersongeval met letsel

Auto schiet onder stilstaande vrachtwagen; drie personen gewond

Enschede

Op zaterdag 12 juni omstreeks 1.30 uur vond een verkeersongeval plaats op de Lasondersingel. Een 39-jarige bestuurder uit Enschede reed met zijn auto over de Lasondersingel komende uit de richting Boddenkampsingel. De man had z'n auto niet onder controle en kwam hierdoor in botsing met een vrachtauto die langs de weg geparkeerd stond. De bestuurder zat bekneld in de auto en is door de brandweer bevrijd. Ook zijn mede-passagiers, zijn vrouw van 37 jaar en zijn dochter van 14 jaar raakten bij het ongeval gewond. Alledrie zijn met hoofdletsel naar het MST in Enschede gebracht. De bestuurder van de vrachtauto, een 46-jarige man uit Polen bleef ongedeerd. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-072511)

Rijden onder invloed

Bromfietser zonder helm en onderinvloed van alcohol aangehouden

Vriezenveen

Op zaterdag 12 juni omstreeks 1.00 uur werd aan het Westeinde in Vriezenveen een 17-jarige bromfietser aangehouden. De jongeman reed zonder helm en bleek onder invloed van alcohol. Ademanalyse wees 0,7 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (04-072469)

Rijden onder invloed

Bestuurster van auto rijdt met lekke band, zonder licht en onder invloed

Enschede
Zaterdag 12 juni omstreeks 1.00 uur ziet de politie aan de Begoniastraat een auto rijden zonder licht en met een lekke voorband. De bestuurster, een 40-jarige vrouw uit Enschede, wordt hierop aangehouden. Omdat de blaasproef niet lukt, wordt ze voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 2,4 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04072498)

Poging tot diefstal

Man aangehouden wegens poging tot diefstal

Enschede

De politie hield vrijdag 11 juni een 27-jarige Enschedeër aan wegens poging tot diefstal. De man had zich de toegang verschaft tot een instelling aan de Burgemeester Edo Bergsmanlaan, waar hij probeerde goederen mee te nemen. Hij werd hierbij betrapt door een van de medewerkers van de instelling. De man probeerde met een smoes te verklaren waarom hij de goederen meenam, maar de medewerker kreeg argwaan. Hij is aangehouden door de politie en in verzekering gesteld. De politie vermoedt dat de man zich aan nog meer pogingen dan wel diefstallen schuldig heeft gemaakt. Nader onderzoek volgt. (04-072207)

Vernielingen uit baldadigheid

Groep jongelui laat spoor van vernielingen achter

Holten

Zaterdag 12 juni omstreeks 3.00 uur treft de politie aan de Oranjestraat in Holten een groep van zo'n 12 jongeren die vernielingen verrichten. Het blijkt te gaan om een groep jongens uit Didam in de leeftijd van 18 tot 20 jaar die in Holten op kamp zijn. Uit baldadigheid werden bloembakken, vlaggenstokken, een tuin en een hek vernield. De jongelui hebben de schade die ze hebben aangericht vergoed en ze hebben proces-verbaal gekregen. Daarmee is de zaak afgedaan. (04-072555)

Man gewond bij vechtpartij

Politie houdt twee mannen aan wegens openlijke geweldpleging met letsel

Reutum

Zaterdag 12 juni omstreeks 2.30 uur vindt er na afloop van een 'piratenfestival' aan de Kerkstraat in Reutum tussen twee groepen jongeren een vechtpartij plaats. De politie gaat ter plaatse om de vechtpartij te sussen. Daarbij worden twee mannen, een 21-jarige en een 20-jarige inwoner van Vriezenveen, aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 20-jarige man uit De Lutte te hebben mishandeld. Het slachtoffer is gewond geraakt aan z'n hoofd en heeft diverse kneuzingen opgelopen. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau en daar ingesloten voor verhoor. 's Ochtends meldde zich een 18-jarige man uit Vriezenveen die ook bij de vechtpartij betrokken was. De 21-jarige en 18-jarige verdachte zijn in verzekering gesteld. De 20-jarige jongeman kon weer gaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen om zich te melden via 0900-8844. (04-072531)

Geweld met letsel

Jongeman doet aangifte van geweld met letsel met wapen

Almelo

Een 19-jarige man uit Almelo doet op zaterdag 12 juni omstreeks 00.00 uur aangifte van mishandeling. De man vertelt dat hij door een aantal personen in elkaar is geslagen, waarbij hij verwondingen heeft opgelopen aan z'n rug. Aanleiding voor de ruzie is een onderling conflict. De politie houdt later op de dag drie personen aan, allen afkomstig uit Almelo met de leeftijd van 18, 19 en 31 jaar, die van de mishandeling verdacht worden. Zij zijn meegenomen naar het bureau en daar ingesloten voor verhoor. Nader onderzoek volgt. (04-072485)

Auto's en tuinen beschadigd

Bestuurder richt met auto schade aan aan geparkeerde auto's en tuinen

De politie houdt zaterdag 12 juni omstreeks 1.45 uur een 21-jarige inwoner uit Hengelo aan wegens het veroorzaken van schade aan auto's en tuinen. De jongeman reed eerder op de avond met een personenauto door de Berfeloweg, waar hij twee geparkeerde auto's aanrijdt en drie tuinen beschadigd. Op aanwijzing van getuigen lukt het de politie de verdachte aan te houden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek volgt. (04-072517)

---- --

Persberichten Politie Twente 13 juni 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Belediging

Man laat broek zakken

Almelo

Op zondag 13 juni omstreeks 3.30 uur vond een 27-jarige inwoner van Almelo het nodig om zijn broek te laten zakken om zo z'n onblote achterste aan agenten te tonen. Het voorval vond plaats aan de Grotestraat. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-072936)

Verkeersongeval met letsel

Bestuurder rijdt twee mensen omver

Enschede

Op zaterdag 12 juni omstreeks 23.00 uur staan twee jonge vrouwen aan de Zwarteweg, langs de kant van de weg bij het spoor met een stel bekenden te praten. Zij worden plotseling van achteren aangereden door de bestuurder van een personenauto. Deze gaat er na de aanrijding vandoor. De twee vrouwen, beide 16-jaar en afkomstig uit Enschede, belanden enkele meters verder op het asfalt. Zij lopen hierbij allebei een lichte hersenschudding op en worden per ambulance naar het MST gebracht. Op aanwijzing van getuigen lukt het de politie om de bestuurder van de auto te achterhalen. Deze meldt zich overigens even later aan het bureau. De bestuurder, een 27-jarige Enschedeër, wordt hierop aangehouden en in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (04-072853)

Verkeersongeval met letsel

Auto brand uit na aanrijding

Ambt Delden
Zaterdag 12 juni omstreeks 19.30 uur vindt een ongeval plaats aan de Rijssenseweg in Ambt Delden. Een 23-jarige bestuurder uit Delden verleent geen voorrang aan een 21-jarige bestuurder uit Ambt Delden. Hierdoor ontstaat een aanrijding. De auto van de 23-jarige slaat over de kop en komt in de berm tot stilstand. Het lukt hem om uit het voertuig te kruipen. De man blijft ongedeerd, zijn auto vliegt in brand en brandt volledig uit. De auto van de 21-jarige komt tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is gewond aan z'n hoofd en wordt per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo vervoerd. De 23-jarige bestuurder ondergaat een ademtest, welke positief blijkt. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau, de test wijst 0,8 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-072799)

Geweld met letsel

Man snijdt slachtoffer met bierglas

Almelo

Een 23-jarige man uit Urk doet zaterdag 12 juni aangifte bij de politie van geweld met letsel. De man heeft tijdens een ruzie in een uitgaansgelegenheid aan de Laan van Iserlohn een kapot bierglas in z'n gezicht gekregen. De politie stelt een onderzoek in en houdt een 17-jarige jongeman uit Hoorn aan, die vermoedelijk de dader is. De man is ingesloten voor verhoor. (04-072624)

Vrouw lastig gevallen

Politie houdt dader aan

Enschede

Een 17-jarige vrouw uit Enschede wordt vrijdag 11 juni omstreeks 18.30 uur lastig gevallen door twee mannen. De vrouw werkt in een winkel aan de Fazantstraat. Voor de ingang wordt ze door een van de mannen vastgepakt, terwijl de andere haar betast. Zaterdag 12 juni bezoekt één van de daders de winkel. Het betreft een 22-jarige man uit Delftzijl. Hij is hierop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. (04-072659)

Bedreiging

Man bedreigt hulpverlener

Almelo

Bij een instelling aan de Windmolen in Almelo bedreigt een 49-jarige Almeloër een hulpverlener. De man vindt dat hij niet goed wordt geholpen en slaat een ruitje in en bedreigt de persoon die hulp verleent. Hij wordt hierop aangehouden door de politie en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens het verhoor bekent de man zijn bedreiging. Hierop wordt proces-verbaal opgemaakt, waarmee de zaak is afgedaan. (04-072724)

Baldadigheid

Supporter aangehouden wegens baldadigheid

Haaksbergen

Tijdens de voetbalwedstrijd HSC'21 tegen Quick Boys wil een 20-jarige supporter uit Katwijk de banden van een politievoertuig leeg laten lopen. De jongeman wordt hierbij op heterdaad betrapt en aangehouden inzake vernieling en baldadigheid. De wedstrijd, die zo'n 5.000 toeschouwers trok, verliep in een goede sfeer. Er deden zich verder geen noemenswaardige incidenten voor. (04-072818)

Diefstal uit auto

Man aangehouden wegens diefstal

Hengelo

Een 70-jarige inwoner van Hengelo doet zaterdag 12 juni omstreeks 21.20 uur melding van diefstal uit zijn auto. Hij heeft zijn auto aan de Twekkelerweg in Hengelo geparkeerd en ziet dat een man uit zijn auto gereedschap ontvreemdt. De man stapt in een auto en rijdt weg. De politie stelt een onderzoek in en houdt in z'n woning een 36-jarige inwoner van Almelo aan. Deze bekent de diefstal en wordt hierop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. (04-072827)

---- --