Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Floraconcert
Zondag 13 juni 2004

Na een uitgebreide restauratie is de monumentale Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden weer beschikbaar stallen van de subtropische planten in de winter en het organiseren van allerlei activiteiten in de zomer. Sinds vorige week kan er weer écht worden getrouwd en zondag 13 juni krijgt het (oude) nieuwe gebouw haar doop als concertzaal.

Op zondag 13 juni verzorgen Eleonore Pameijer en Ernestine Stoop een gevarieerd muziekprogramma voor harp en fluit. Zij brengen in hun programmering oude en nieuwe muziek bij elkaar en overlappen tijdens het concert alle eeuwen dat de Oranjerie bestond. Van de 18e tot de 21e eeuw - van Carl Philip Emmanuel Bach (Sonate in G majeur, Wq 123 andante, allegro, tempo di menuetto, variaties 1 & 2) tot de in Leiden woonachtige componist van eigentijdse muziek, Burkhardt Söll (première van het werk Euphorbia). In het tweede deel van het concert staan werken van Fauré, Debussy, Ravel en Ibert op het programma.



Eleonore Pameijer Ernestine Stoop

Fluit Harp

Eleonore Pameijer en Ernestine Stoop leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Amsterdams Conservatorium. Zij bezochten daarna gezamenlijk een aantal fluit-harp masterclasses. Sinds 1985 vormen zij een vast fluit-harp duo. Deze klassieke combinatie leent zich uitstekend voor het spelen van klassieke kamermuziek van de barok tot heden. In de pers wordt het duo geprezen om hun smetteloze samenspel, prachtige toonvorming en virtuositeit. Eleonore Pameijer en Ernestine Stoop treden veelvuldig op tijdens festivals in binnen- en buitenland en werken mee aan cd-opnames voor B.V. Haast. In 2002 maakte het duo een recital CD met klassiek repertoire.

Vooraankondiging:

Floraconcert II zondag 20 juni, 14.30 uur Oranjerie: Juliane Tief (gitaar), Johann Plietzsch (trompet) en Frederieke Harmsen (stem) brengen de Nederlandse première van Beethovens' Neffe - muziektheater van Burkhardt Söll en daarnaast nog verrassende kleine kamermuziekwerken.

Floraconcert in de Oranjerie van de Leidse Hortus botanicus

Waar
Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden

Wanneer

Zondag 13 juni 2004. Aanvang 14.30 uur.

Kosten
Kaarten 8 euro. Entree tot de Hortus botanicus inbegrepen.

Aan de redactie:
Voor informatie over het floraconcert kunt u contact opnemen met: Stans van der Veen / Hortus botanicus Leiden - 071-5275144 en Eleonore Pameijer 020-6227900.

Van de ingevoegde foto's kan een bestand op hoge resolutie aangevraagd worden.

8 juni 2004, Leiden

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw emailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)


---- --