Axway introduceert specifieke oplossing voor dataintegratie van financiële processen

Transparantie van geldstromen én bedrijfsprocessen, en naleving veranderde wetgevingen zoals Basel II, IAS/FRS

Zaltbommel, 14-06-2004

Axway B.V. introduceert XRDJ, een specifieke productsuite voor dataintegratie en -transformatie van financiële en boekhoudkundige processen, en werd in samenwerking met de grootse financiële instellingen in de wereld ontwikkeld. Deze financiële oplossing wordt nu al door meer dan vierhonderd financiële instellingen gebruikt. XRDJ speelt specifiek in op de groeiende behoefte aan financiële integratie, die gestimuleerd wordt door nieuwe nationale en internationale standaarden en akkoorden, zoals de International Accounting Standards (IAS) en de Basel II-akkoorden. Bovendien introduceert Axway XPM (Axway Process Manager) voor het transparant maken van bedrijfsprocessen.

Financiële dienstverleners worden steeds vaker geconfronteerd met wijzigingen in wettelijke voorschriften: IAS/IFRS verandert bijvoorbeeld de wijze van financiële verslaglegging en Basel II de wijze van risicoverslaglegging. Daardoor moeten organisaties onder andere een groeiende hoeveelheid data verwerken, de rapportering van de financiële resultaten veranderen en zowel financiële als bedrijfsprocessen transparant maken.

XRDJ waarborgt het omzetten en traceren van data uit de verschillende bedrijfssystemen naar financiële en rapportagesystemen. De oplossing houdt bovendien continu de financiële stromen bij; alle boekingen en transformaties worden vastgelegd in een dataopslagplaats, zodat ze bij audits altijd op te vragen zijn. Tevens heeft iedere gebruiker toegang tot deze opslagplaats. XRDJ garandeert dus volledig de transparantie van de processen.

"De nieuwe regelgevingen zijn de sturende kracht voor banken om zowel financiële stromen als bedrijfsprocessen transparant te maken. Wij zien een duidelijke behoefte in Nederland om deze processen te beheren en te rapporteren," zegt Anne van Houten, managing director van Axway Nederland. "Naast de introductie van XRDJ stellen wij bedrijven ook in staat met onze XPM (Axway Process Manager)-suite bedrijfsprocessen te beschrijven en herhaling ervan mogelijk te maken."

XPM beschrijft, automatiseert en maakt bedrijfsprocessen zichtbaar en eenvoudiger te volgen. Iedere vertraging in het proces wordt tijdig gesignaleerd. De internatonale organisatie BPMI heeft zich hard gemaakt voor een gemeenschappelijke taal (BPMN) voor de beschrijving en uitvoering van deze processen. Axway heeft dan ook naast zijn actieve deelname aan de ontwikkeling van de BPMN-standaard, als één van de eerste leveranciers deze standaard in XPM geïmplementeerd.

END

Over Axway
Axway is een grote speler op het gebied van applicatie-integratie met een omzet van 74.8 miljoen euro in 2003 en is 100% dochter van Sopra Group. Met 19 kantoren wereldwijd maakt Axway veilige, geautomatiseerde en waardevolle uitwisselingen tussen informatiesystemen in grote en kleine bedrijven mogelijk. Het Axway Intergration Platform (XIP) levert alle softwarecomponenten die nodig zijn voor het integreren van bedrijfsprocessen en voor het bewaken van bedrijfsactiviteiten.

Meer dan 600 specialisten adviseren bedrijven op het gebied van architectuurkeuze, helpen bij het bepalen en uitvoeren van applicatie-integratieprojecten en begeleiden klanten in het optimaal inzetten van het product. Organisaties verbeteren de stroom en het prestatievermogen van hun informatie-uitwisseling, waardoor ze hun klanten nog beter kunnen bedienen. Bovendien zijn zij in staat hun B2B-partnernetwerk te ontwikkelen en kosten met betrekking tot bedrijfsprocessen te verminderen. Axway telt nu al meer dan 5000 klanten wereldwijd in verschillende sectoren. Voor meer informatie ga naar www.axway.com of www.axway.nl

Axway Nederland, Anne van Houten, tel. +31 (0)418 57 6090, e-mail: avanhouten@axway.com

Voor journalisten

NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel. +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:AXW0020-1BEA62