Ingezonden persbericht


THEMACOMMISSIE OUDERENBELEID MAAKT GEBRUIK VAN GROUP FACILITY ROOM

Op maandag 14 juni aanstaande maakt de themacommissie Ouderenbeleid gebruik van de Group Facility Room (GFR) ontwikkelt door TNO.

Deze besloten bijeenkomst heeft plaats van 9.30 tot 13.30 uur in de Rooksalon van het gebouw van de Tweede Kamer.

Bestuurders en ambtenaren van gemeenten, provincies en het Rijk zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een workshop die gericht is op het inventariseren van onder meer ideeën, kennis en consequenties over de vraag waar de regie op het terrein van het Ouderenbeleid zou moeten liggen. In de rondetafelgesprekken die de commissie in november 2003 voerde is namelijk gebleken dat deze regievraag vaak een struikelblok vormt voor het voeren van integraal Ouderenbeleid.

De GFR is een elektronische vergaderkamer waarin vergaderingen van groepen personen met speciale hardware en software ("groupware") ondersteund kunnen worden. Alle deelnemers van deze groepssessie zitten op hetzelfde moment bij elkaar en hebben elk een laptop tot hun beschikking. Deze laptops zijn gekoppeld zodat automatische informatieoverdracht niet alleen onderling kan plaatsvinden, maar ook centraal verwerkt en gepresenteerd kan worden door de leider van de sessie.