Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Bestuur CG-raad door lidorganisaties weggestemd

Tijdens de algemene ledenvergadering van de CG-raad op 9 juni j.l. hebben negen grote lidorganisaties, waaronder de VSN, een motie van wantrouwen ingediend. In de motie werd het beleid van de CG-Raad afgekeurd en werd het bestuur verzocht af te treden. De motie is met 16 tegen 14 stemmen aanvaard.

De organisaties zijn uiterst kritisch over de werkwijze van de CG-raad in de afgelopen jaren en hebben geen vertrouwen meer in het huidige bestuur. Men oordeelt dat de CG-raad op alle belangrijke fronten faalt en blijkbaar niet in staat is om de belangen van chronisch zieken en mensen met een handicap adequaat te verdedigen.

De organisaties willen dat er op afzienbare termijn een sterke koepelorganisatie ontstaat, die zich concentreert op de essentiële werkterreinen van onder andere zorg, arbeid en inkomen, onderwijs en mobiliteit. Daarvoor is het noodzakelijk dat er in ieder geval een fusie tot stand komt tussen CG-raad en het NP/CF (de Nederlandse patiënten en consumenten federatie).

De ondertekenaars van de motie van wantrouwen zijn, naast de VSN, de Diabetes Vereniging Nederland, de Reumapatiëntenbond, de Multiple Sclerose Vereniging Nederland, de Parkinson Patiënten Vereniging, de Huntington Vereniging, budgethoudersvereniging Per Saldo, de vereniging van astmapatiënten VbbA/LCP en de vereniging Crohn en Colitis. Deze organisaties vertegenwoordigen samen meer dan 100.000 leden. De CG-raad heeft 105 lidorganisaties, die ieder één stem hebben.

Op 30 juni a.s. is er een nieuwe algemene ledenvergadering. Hoe de grote organisaties verder handelen, hangt vooral af van de voorstellen van het demissionaire bestuur en de beslissingen van de nieuwe algemene ledenvergadering.

Lees hier de volledige tekst van de motie en de toelichting daarop. 14 juni 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400