Ingezonden persbericht


7c473c6.jpg

PERSBERICHT

YOU MADE THE RULES AND CHOSE FOR GeenStijl!

Maarssen, 14 juni 2004 - De nieuwe Doritos ' You Name The Flavour' maïs chips heten voortaan Doritos GeenStijl. Met een indrukwekkende meerderheid heeft GeenStijl de eerste plaats in de ranking op www.doritos.nl veroverd. Roem valt de winnaar ten deel, GeenStijl prijkt luid en duidelijk op de big black bag. Bovendien beloont Doritos de nummer 1 met een Sony WEGA Theatre entertaiment set. Binnenkort zit het creatieve genie met GeenStijl Doritos relaxt op de bank te genieten in zijn eigen bioscoop.

Votes and names

Deelnemers aan de actie hebben hun creativiteit op een overweldigende wijze de vrije loop gelaten: 25.471 namen hebben zij weten te bedenken. Hoog in de ranking staan onder andere Dynamite Curry, Caribbian Hotties en Chilling Mexican Chilli, pittige en eigenzinnige namen voor een flavour waar je niet omheen kan. De bedenkers hebben vrienden, familie en klasgenoten massaal gemobiliseerd om zo veel mogelijk votes te krijgen. Bij elkaar hebben de deelnemers meer dan 250.000 votes weten te verzamelen. Iedere week kreeg de koploper in de charts van dat moment een Sony dvd-speler.

GeenStijl

GeenStijl domineert de ranking sinds week 7 van de actie. Dankzij ludieke oproepen in de nu opgeheven weblog GeenStijl wisten zij de meeste votes binnen te slepen. De Sweet Chilli Pepper Doritos smaak heeft daarmee een oerhollandse naam gekregen. De nieuwe Doritos met de meest populaire naam ligt vanaf 1 juli in de schappen.

Innovatief

Op het gebied van interactieve marketing is Doritos voorgoed een koploper. Via een innovatieve actie mochten jongeren zelf de naam van de nieuwe chips smaak bedenken. Doritos laat daarmee zien dat zij niet alleen de smaak van het zoutje serieus neemt maar ook de consument. Het aantal votes geeft aan dat consumenten massaal hun stem hebben laten horen en een factor zijn om rekening mee te houden.

Doritos, You Make the Rules!

Voor meer informatie en illustratiemateriaal:

Smiths Food Group bv, Greet Meinen

Telefoon: 030 - 247 38 11

Fax: 030 - 247 38 09