Ingezonden persbericht


Uitnodiging
35e Poetry International Festival

Dinsdag 15 juni, Schouwburg - Grote Zaal, 21.30 uur, entree ¬ 9,50 Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25, Rotterdam.

Hommage aan Pablo Neruda (1904-1973)

In 1971, hetzelfde jaar waarin Pablo Neruda de Nobelprijs voor de literatuur ontving, las hij zijn poëzie voor op het Poetry International Festival. Het is nu honderd jaar geleden dat Neruda werd geboren, en Poetry International herdenkt deze Chileense dichter met een hommage. Het programma richt zich op de thematiek en de stijl van Neruda en zijn erfgoed in de hedendaagse poëzie. De festivaldeelnemers Alfred A. Yuson (Filippijnen), Julius Chingono (Zimbabwe), Serge Patrice Thibodeau (Canada) en Mario Montalbetti (Peru) lezen een gedicht van Neruda en belichten de invloed van zijn poëzie op hun werk. Het programma wordt gepresenteerd door Jana Beranová.

Naast lezingen en een debat biedt het programma film en muziek. Op deze avond vindt de wereldpremière plaats van een Amerikaanse documentaire over het leven en het werk van Neruda. Deze documentaire is gemaakt door de Amerikaanse regisseur Marc Eisner, in nauwe samenwerking met de universiteit van Chili, de universiteit Stanford, verschillende Chileense stichtingen en Isabel Allende (voice-over).

De muziek wordt verzorgd door het ensemble Winanda del Sur. De zangeres Winanda van Vliet en een kwintet van Chileense en Nederlandse muzikanten hebben een keuze gemaakt uit de vele liederen die op gedichten van Neruda zijn geschreven. Een krachtige ontmoeting van poëzie en muziek met een nog steeds geldende humanistische boodschap.

Tijdens het Poetry International Festival geeft de groep met een nieuwe compositie indruk van hun Cantata Neruda, een productie rond het leven en werk van Pablo Neruda. De Cantata Neruda voor de bezetting Winanda del Sur , koor en solist wordt gecomponeerd door de Nederlands Chileense componist Patricio Wang, en zal in de herfst zijn premiere beleven.

35e Poetry International Festival

Dinsdag 15 juni, Schouwburg - Grote Zaal, 21.30 uur Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25, Rotterdam. De Rotterdamse Schouwburg ligt op 8 minuten lopen van het Centraal Station.

Parkeergelegenheid:Parkeergarage Schouwburgplein of Parking Weena. I.v.m. grote verkeersdrukte in het weekend adviseren wij u zo veel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken. Uitrijkaarten voor de parkeergarages zijn verkrijgbaar in de Schouwburg bij de buffetten.

Entree:Avondprogramma s: ¬ 9,50 / ¬ 7,50* Passe-partout: ¬ 37,00/¬28,00* (*CJP, studentenkaart, R damPas, Pas 65, Lenerspas Gemeentebibliotheek Rotterdam)

Kassa:ma t/m za van 11.00 tot 19.00 uur, op zon- en feestdagen vanaf een uur voor aanvang van het programma. Telefonische reservering: (010) 411 81 10, ma t/m za van 11.00 tot 19.00 uur.

Kaartverkoop en reserveringen via: www.schouwburg.rotterdam.nl Gereserveerde kaarten dienen een half uur voor aanvang van het programma te zijn afgehaald.N.B. Indien u niet gereserveerd heeft, raden wij u aan ruim voor aanvang van het programma uw kaarten aan te schaffen. Na aanvang van de programma s loopt u het risico niet meer toegelaten te worden tot de zaal.

Meer Neruda programma s: http://www.dunya.nl/nl/?nodeID=363