Politie Groningen

Persberichten dinsdag 15 juni 2004

provincie Groningen, 15-06-2004 -

Groningen: minderjarige na kantine-inbraak aangehouden
De politie heeft maandagmiddag op de Zilverlaan een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor inbraak. De jongen werd door een 41-jarige getuige op heterdaad betrapt op het moment dat hij zijn arm door een gat van een vernield raam hield. Ook zag de man een andere jongen er vandoor gaan. Hierop waarschuwde de getuige de politie, die de minderjarige jongen meenam naar het politiebureau. Bij de verdachte werd een mobiele telefoon aangetroffen, die vermoedelijk uit de kantine was weggenomen. Hij werd op het politiebureau gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie kent de identiteit van de andere jongen, die ook zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontrole op autoweg N46
Op de Noordzeeweg, de N46, heeft de politie maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 800 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden vijf automobilisten te hard. In verband met werkzaamheden gold ter hoogte van het viaduct bij de Groningerweg een snelheidslimiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur. Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haren: bejaarde vrouw van portemonnee beroofd
Een 87-jarige vrouw uit Haren is maandagmiddag op het Olde Hof beroofd van haar portemonnee. De bejaarde vrouw wilde iets uit haar portemonnee pakken., waarna zij door een onbekende man werd beetgepakt. De dader pakte vervolgens de portemonnee van de vrouw af, waarna de man wegfietste. Het slachtoffer wist alarm te slaan, maar kon de straatrover ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar de straatroof.

Groningen: Stadjer na belediging aangehouden
De politie heeft maandagavond in de Brugstraat een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De politieagenten passeerden tijdens hun surveillance de Stadjer. Zonder enige aanleiding stak de man zijn middelvinger op naar de dienders. De agenten spraken de verdachte aan op zijn gedrag. Hierop stak hij voor een tweede keer een middelvinger omhoog, waarna hij werd aangehouden. Tijdens de aanhouding gedroeg de man zich recalcitrant en schold hij de dienders meerdere keren uit. De verdachte werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijden onder invloed
De politie heeft maandagavond op de Noorderhaven een een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Bij zijn staandehouding gooide hij een joint weg. De man verklaarde alcohol te hebben gedronken en tevens een joint te hebben gerookt. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedproef werd afgenomen. De verdachte bleek daarnaast over geen geldig rijbewijs te beschikken. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dealer wil drugs verkopen aan politieagent
De politie heeft maandagavond in de Hoekstraat een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Opiumwet. De Stadjer sprak twee agenten in burger aan en wilde heroïne verkopen. Hierop legitimeerden de dienders zich en werd de dealer direct ingerekend. Bij fouillering troffen de agenten een bolletje met verdovende middelen aan. De verdachte werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.