Alle regionale p[ersberichten

's-Hertogenbosch 15-06-2004 - .

VERDACHTE STALKING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Maandagavond is een 62-jarige man iu=uit s-Hertogenbosch aan de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbosch aangehouden. De man voldeed niet aan de schorsende voorwaarden; hij probeerde weer in contact te komen met de vrouw waar hij bij uit de buurt moest blijven. De man is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is een 17-jarig meisje uit s-Hertogenbosch in haar woning aangehouden op verdenking van mishandeling van haar moeder. Het meisje heeft vermoedelijk met een vijl in de onderarmen van de moeder gestoken. Ook zou het meisje de vrouw uitgescholden, geschopt en geslagen hebben. Het meisje is ingesloten voor verder onderzoek.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Maandagavond is een 27-jarige Pool aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch. De man werd betrapt door een beveiligingsbeambte. De beveiligingsbeambte heeft de man overgedragen aan de politie. De man had een leeg parfum doosje bij zich. Later werd het parfumflesje in de winkel terug gevonden onder een stapel kleding. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

SCOOTER IS MOTORFIETS

s-Hertogenbosch Maandagavond is een 35-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op de Snellestraat in s-Hertogenbosch voor het rijden zonder helm op een scooter. De man kreeg hiervoor een bekeuring. Bij nadere inspectie bleek dat de scooter een motorfiets was. Toen vertelde de verdachte dat niet hij maar een ander eigenaar was van de scooter. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor en is daarna heengezonden. Later die avond meldde de eigenaar van de motorfiets zich bij het bureau. Deze man is ingesloten voor onderzoek. Ook hij verklaarde dat hij de motorfiets geleend had.

AANGEHOUDEN VOOR NEGEREN VORDERING

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 33-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het negeren van een vordering. De man werd verzocht om zijn voertuig te verplaatsen. Toen hij na een tweede maal nog geen aanstalten maakte om zijn wagen weg te halen, is hij aangehouden voor het negeren van een vordering.

BELEDIGING

s-Hertogenbosch Maandagavond is een 24-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat zij twee agenten uitschold. Ze is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

JONGEN AANGEREDEN

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 6-jarige jongen uit Den Bosch aangereden. Een 54-jarige automobilist reed vanuit een uitrit het Pettelaarpark op en wilde rechtsaf slaan. Hij zag hierbij de jongen die op het fietspad met zijn fiets reed over het hoofd, waardoor een ongeluk ontstond. De jongen is per ambulance naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht. Later is de jongen overgebracht naar het Radbout Ziekenhuis in Nijmegen. Zijn toestand is niet bekend.

WINKELDIEVEN

s-Hertogenbosch - Maandagmiddag zijn een 13- en een 14-jarig meisje, beiden uit Den Bosch aangehouden op verdenking van het meenemen van kleding (waarde Euro 45,90) uit een winkel zonder te betalen. Winkelpersoneel had gezien dat zij met twee kledingstukken een pashokje ingingen en zonder de kledingstukken weer naar buiten gingen. Ze zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. Het 13-jarige meisje gaf aan de politie een valse naam op. Beide meisjes zijn ingesloten en na verhoor heengezonden. Ze hebben beide een proces-verbaal gekregen.

BOOT GESTOLEN

Sint Michielsgestel Dinsdagochtend heeft een 70-jarige vrouw uit Sint Oedenrode aangifte gedaan van diefstal van haar boot. Ze wilde haar boot verkopen, toen zij tot de ontdekking kwam dat deze verdwenen was aan de ligplaats aan de Halderse akkers in Sint Michielsgestel. De boot was ook niet te vinden op de werf aan de Heult, waar het waterschap de boot eventueel opgeslagen zou kunnen hebben. Het betreft een bijzonder vaartuig. De boot is zelfgemaakt van roestvrijstaal en heeft een gegalvaniseerde bodem. De boot is ongeveer 5 meter lang en is voorzien van twee riemen en twee staken. Verder heeft de boot drie losse doften en een vaste doft. De politie heeft de zaak in onderzoek.

KANARIES GESTOLEN

Erp In de nacht van maandag op dinsdag zijn uit een volière aan de Pastoor van Schijndelsestraat in Erp ongeveer 50 kanaries gestolen. Ongeveer 25 jonge kanaries gaan nu ook dood omdat ze niet meer gevoerd kunnen worden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

MOTORRIJDER VERONGELUKT

Erp Maandagavond is een 28-jarige motorrijder uit Bakel verongelukt bij een ongeval met een tractor. Een 31-jarige man uit Boekel reed op zijn tractor in de richting van Gemert naar zijn land aan de Heuvelberg in Erp. Bij een inrit wilde de tractorrijder links afslaan het land op. Op dat moment werd hij aan de linkerzijde ingehaald door een motorrijder. Achter deze motor reed het slachtoffer op zijn motor. Toen ook hij de tractor in wilde halen, ontstond een aanrijding. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

AUTOMOBILIST GEWOND

Oss Maandagavond is een 29-jarige man uit Oss gewond geraakt bij een ongeval. De man reed over de Megensebaan uit de richting Megen. Hij wilde de auto voor hem op de kruising met het Veluwemeer en de Kanaalstraat inhalen, maar kwam in de middenberm tegen een lantaarnpaal terecht. Omstanders hebben de man uit zijn auto gehaald en naar het Bernhoven ziekenhuis in Oss gebracht met pijn aan zijn ribben. De auto is weg gesleept.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING

Oss Maandagavond is een 25-jarige fietser uit Oss gewond geraakt bij een ongeval met een scooter op de kruising van de Kromstraat en de Hertogin Johannasingel in Oss. De man reed op zijn fiets over de Kromstraat. Toen hij zag dat het verkeerslicht op rood stond, remde hij af. Op dat moment stond een onbekende vrouw op een scooter te wachten op het verkeerslicht. Toen het verkeerslicht op groen ging, reed de fietser door en haalde de scooter rechts in. De scooter ging ook rechtsaf, daardoor kwamen beiden in botsing. De fietser viel hierbij van zijn fiets en liep schaafwonden op. Zijn fiets was beschadigd. De scooterrijdster zei nog wel "sorry", maar reed vervolgens door zonder gegevens uit te wisselen. De politie Oss is op zoek naar de scooterrijdster (telefoonnummer 0900-8844).

INVORDERING RIJBEWIJS

Oss - Dinsdagmiddag is een 28-jarige man uit Vught aangehouden voor veel te snel rijden. De man reed op de John F. Kennedybaan in Oss met een snelheid van 141 km/u. De maximaal toegestane snelheid is 80 km/u. Zij rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

ALCOHOLCONTROLES

Oss, Lith - In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie alcoholcontrole gehouden op verschillende plaatsen in Oss en Lith. In totaal hebben 12 bestuurders een blaastest afgenomen, daaruit bleek dat twee bestuurders te veel hadden gedronken. Op de John F. Kennedylaan in Oss is een 25-jarige man uit Oss aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal. Op de Leijgraaf in Oss is een 36-jarige man uit Oss aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van
6 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

VERKEERSCONTROLES

Oss Dinsdagochtend heeft de politie op de John F. Kennedybaan in Oss bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn 50 bromfietsen gecontroleerd. 16 bromfietsen hadden teveel vermogen. Op 1 bromfiets waren geen gele vlakken aanwezig, 2 maal had een bromfietser geen geldige verzekering en 1 bromfietser was niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

In dezelfde straat heeft de politie op snelheid gecontroleerd. In totaal zijn 400 bestuurders gecontroleerd. 21 bestuurders overtraden de maximaal toegestane snelheid. Zij krijgen een boete.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN OVERTREDEN OPIUMWET

Grave In de nacht van maandag op dinsdag zijn een 29-jarige man uit Rotterdam en een 27-jarige man uit Tiel aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet. Bij een controle van een voertuig op de Handelstraat in Grave, bleek dat de auto van 29-jarige man geen APK-keuring had. Hiervoor kreeg hij een boete. Toen de politie de auto verder controleerde vond de politie verschillende zakjes met vermoedelijk harddrugs en wat softdrugs. De vermoedelijke drugs is inbeslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

WIELRENNER BREEKT BEEN

Linden maandagmiddag is een 60-jarige wielrenner uit Eindhoven gewond geraakt bij een ongeval met een auto op de Steegstraat in Linden. Een 55-jarige automobilist reed met zijn auto in de richting van Beers. Vanuit de tegengestelde richting kwamen twee wielrenners gereden. De automobilist had de wielrenners niet aan zien komen. Er ontstond een botsing. Het slachtoffer reed tegen de auto aan en kwam ten val. Hierbij brak hij een been en verwondde zijn hoofd. De man is overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer.