Digitale Gemeente Houten

23e Houtense Avondfietsvierdaagse fietst voor EK Voetbal uit

woensdag 2 juni 2004 - Bron: Wielertoerclub WTC Houten

De Houtense fietsclub WTC Houten organiseert dit jaar voor de 23e keer de Avondfiets-vierdaagse. Deze wordt van dinsdag 15 juni tot en met vrijdag 18 juni 2004 gehouden. De Avondvierdaagse is een leuk evenement voor jong en oud. Op vier avonden worden de deelnemers over bekende en onbekende wegen rond Houten geleid. Zeker voor nieuwe inwoners van Houten biedt dit een mooie gelegenheid om hun (nieuwe?) woonomgeving te verkennen.

Op alle vier avonden kan tussen 18.30 uur en 19.00 uur gestart worden vanaf het clubhuis van de fietsclub, het Vélodroom aan de Korte Schaft. Op dinsdag 15 juni - de dag waarop Duitsland-Nederland wordt gespeeld - is starten vanaf 18.00 u. mogelijk.

Er kan worden gekozen tussen routes van ongeveer 15 km en ongeveer 25 km. Alle routes zijn volledig uitgepijld. De 15 km route is uiteraard het meest geschikt voor gezinnen met (meefietsende) kinderen. Evenals vorig jaar is het evenement geconcentreerd tot vier avonden fietsen. Hierdoor is het mogelijk om meer variatie in de routes aan te brengen. De fietsclub heeft aandacht besteed aan het aanpassen van de routes aan de werkzaamheden en vorderingen in Houten-Zuid. Dit jaar zijn twee van de vier routes totaal vernieuwd. De nieuwe routes voeren respectievelijk naar Odijk en Driebergen en langs kasteel Heemstede en Fort Vechten.

Een aantal middenstanders stelt bij de diverse controleposten een versnapering beschikbaar. Na het fietsen zijn de deelnemers van harte welkom om in het gezellige clubhuis van de fietsclub een ijsje te eten of iets te drinken.

Bij inschrijving aan de start kost deelname aan de vierdaagse 4 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Het is echter aan te raden om gebruik te maken van de mogelijkheid van voorinschrijving. Naast een gereduceerd tarief van 3,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen bespaart het de deelnemers wachttijd op de fietsavonden. De voorinschrijving wordt gehouden op donderdag 10 juni en vrijdag 11 juni 2004 van 19.00 uur tot 20.30 uur in hetzelfde clubhuis aan de Korte Schaft.

De fietsclub verzoekt deelnemers bij de inschrijving zorgvuldig op te geven hoe vaak men al eerder deelnam. Dit is van belang voor het bestellen van de herinneringen. Het is ook mogelijk om per avond in te schrijven en deel te nemen.

De fietsclub kan geen goed weer garanderen, maar zorgt wel voor assistentie bij pech onderweg. De fietsclub ziet u graag komen als deelnemer, om u op deze wijze zoveel mogelijk onbekende hoekjes van Houten en omstreken te laten zien.

Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de secretaris van de fietsclub J. Nellestijn, tel. 6379163.

Meer informatie

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).