Ingezonden persbericht

Schoonmaakactie vaders op de dam

VADERS GESTEUND DOOR F4J VEGEN DAM SCHOON



AMSTERDAM, 20040615 -- Een aantal vaders, gekleed in ontsmettingspakken en stofmaskers en gesteund door F4J, zijn vandaag woensdag 16 juni van 10:30 tot 13:00 uur aanwezig op de Dam in Amsterdam. De groep, die schoonmaakmiddelen mee heeft gebracht, zal met water en zeep de treden en stoepen van de Dam onder handen nemen in hun roep om het 'schoonvegen van de Familie wetgeving'. De actie is onderdeel van een doorlopende campagne om ouders hun wettelijk co-ouderschap toe te kennen.


Het is de eerste keer dat het ontsmettingsteam actief is in de hoofdstad. Eerder hield de groep, gesteund door F4J, elders in het land acties. Recent in Alkmaar werd het dak van de Raad voor Kinderbescherming bezet door de superhelden Batman en Zorro. De Raad voor Kinderbescherming is onderhevig aan ernstige kritiek vanwege hun rol in het stelselmatig negeren van het Recht op Familieleven. Van alle kinderen die betrokken zijn bij een scheiding raakt 40% binnen een jaar voorgoed het contact met hun vader kwijt.

"Er zijn zoveel verhalen die we kunnen vertellen over de manier waarop vaders worden behandeld door het systeem en deze organisatie. We zijn boos dat ondanks de vele geluiden van kritiek over de werkwijze van de Raad voor Kinderbescherming en het gebrek aan sancties in het Familierecht er tot op de dag van vandaag geen veranderingen worden aangebracht die schrijnende gevallen van kinderen die hun ouders verliezen drastisch in aantal terugbrengen"
Eerder liet F4J, gestart in het Verenigd Koninkrijk in november 2000, al weten dat haar leden bereid zijn de gevangenis in te gaan voor hun campagne van vreedzaam protest. "Als men een vader geen opties geeft, dan laat je hem geen keus" zei een woordvoerder. "Vaderschap ligt onder vuur op een wijze die 30 jaar geleden ondenkbaar was." "Dit onrecht moet hier en nu eindigen. De opstand is begonnen. Dit is het begin van een mobilisatie van vaders, moeders en grootouders die letterlijk ziek zijn van wat er gaande is."
De groep vaders die vandaag de Dam onder handen nemen hopen te worden bijgestaan door de superhelden Batman en Zorro die al eerder ook in andere delen van de wereld actief werden in de strijd voor waarheid, recht en gelijkheid in de Familie wetgeving.
Eerder verklaarde Batman: "In Nederland worden Kinderrechten systematisch geschonden door, onder andere, de geheime Familie rechtbanken en de schandalig verkeerd benoemde kinder 'bescherming' organisatie welke zo overmatig heeft bijgedragen aan de huidige epidemie van vaderloosheid in dit land."

Elk uur per dag verliest één kind het contact met zijn/haar vader. Dit systematisch misbruik van Kinderrechten dient te worden gestopt.




Ingezonden persbericht