Akzo Nobel

Akzo Nobel verkoopt Frans bedrijf in industriële harsen

Arnhem, 16 juni 2004 Akzo Nobel Coatings heeft zijn Franse activiteiten op het gebied van industriële harsen verkocht aan de Spaanse onderneming Derivados Forestales S.A. Alle 36 medewerkers zijn overgegaan naar het nieuwe bedrijf.

De Franse harsactiviteiten van Akzo Nobel, opererend onder de naam Casco Industrie SnC., produceert formaldehyde en harsen in Ambarès en heeft het merendeel van zijn afnemers in de spaanplaatsector in Frankrijk. In 2003 bedroeg de omzet EUR 17 mln.

De houtlijmactiviteiten van Casco in Frankrijk zijn niet bij de verkoop inbegrepen. Akzo Nobels Casco Adhesives neemt de houtlijmklanten over van de Derivados-groep in Spanje en Portugal, terwijl Derivados op contractbasis houtlijmen gaat produceren voor Casco Adhesives, met name in Ambarès.

Strategisch gezien, zijn de industriële harsactiviteiten in Frankrijk en onze Coatings-portfolio uit elkaar gegroeid, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten. Deze verkoop verzekert een verdere uitbreiding van de activiteiten door een nieuwe eigenaar die streeft naar groei. Tegelijkertijd versterken wij onze positie op het gebied van houtlijmen in Zuid-Europa.

De Derivados-groep is wereldwijd actief met producten gebaseerd op formaldehyde. De activiteiten bestaan onder andere uit de fabricage en verkoop van spaanplaatharsen in Spanje.

De vakbonden en werknemersvertegenwoordigers zijn ingelicht over deze desinvestering.

Internet: www.akzonobel.nl; www.derivados-f.es
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343