Politie Friesland

Politieberichten van 15/6 13.00 uur t/m 16/6 07.00 uur

Fryslân 16-06-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Grou: diefstal boot, aanhouding twee verdachten
Op dinsdag om 14.15 uur kreeg de politie een melding dat er bij de Garde jagerswei een poging werd gedaan een boot te stelen. De politie kwam ter plaatse, de verdachten waren er ondertussen met een busje vandoor gegaan. Het busje werd later door de politie leeg in Warten aangetroffen. De politie zocht de omgeving af, verspreidde een signalement en met een politiehond werd gezocht naar de verdachten. De politie kon in de buurt van de Stukkenwei in Warten twee verdachten aanhouden, een 40-jarige inwoner uit Groningen en een 55-jarige inwoner uit Veenoord. Zij zijn beiden ingesloten op het politiebureau. De 51-jarige eigenaar van het bootje uit Leek heeft aangifte bij de politie gedaan.

Leeuwarden: bromfietscontrole
Op dinsdag tussen 07.00 en 15.00 uur heeft de politie op de Heliconweg, de Elzenstraat en de Arendstuin een bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn 54 bromfietsen gecontroleerd. De volgende overtredingen werden geconstateerd:

- 22 voor constructiesnelheid

- 4 voor niet dragen helm

- 2 voor te veel geluid bromfiets

- Andere overtredingen: voeren mistlicht, rijden in gesloten verklaring, te hoge snelheid, niet aanwezig hebben van voetsteunen.

Sneek: heling, niet voldoen aan vordering, aanhouding twee verdachten Op dinsdag om 15.00 uur zag de politie op het Grootzand een 26-jarige inwoner uit Sneek die bij het zien van de politie een bundel nieuwe sokken in de bosjes gooide. De politie vertouwde het niet en heeft de man op verdenking van heling aangehouden. Een 42-jarige inwoner uit Leeuwarden ging zich met de zaak bemoeien, hij is aangehouden voor niet voldoen aan vordering.

Leeuwarden: Jiskefet controles
Op dinsdag heeft de politie vanaf 07.30 uur in samenwerking met de gemeente Leeuwarden in totaal 27 bedrijfsafvalcontainers bij 18 bedrijven gecontroleerd. Ook afvalsturing Friesland verleende assistentie. Bij 11 bedrijven was de inhoud van de container in orde. Twee bedrijven kregen een waarschuwing en 5 bedrijven kregen proces-verbaal. Bij deze bedrijven werd afval aangetroffen die niet in de container gegooid mag worden zoals koelvloeistof, spuitbussen met reinigingsmiddel, siliconenspray en pvc-lijm.

Drachten: winkeldiefstal
Op dinsdag om 15.30 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Noorderbuurt. Een 21-jarige inwoonster uit Drachten had 8 flesjes mascara gestolen. Een 23-jarige medewerker uit Drachten achtervolgde de vrouw en nam haar weer mee naar de winkel. Daarop kwam de politie en heeft de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Burgum: diefstal beemer
Op dinsdag tussen 13.30 en 14.00 uur is er een beemer gestolen bij een eetgelegenheid aan de Schoolstraat. Op het moment waren er twee klanten, een vrouw en een man, aan het eten. De 57-jarige medewerker bevond zich even in een ander deel van de zaak. Toen hij terugkwam waren de twee klanten verdwenen en ontdekte hij dat ook de beemer was verdwenen. Signalement van de twee klanten: de man was groot en breed van postuur, hij droeg een donkerblauwe baseballpet en een donkerblauw jasje. De vrouw was klein en stevig gebouwd en had lang, donkerblond haar. De medewerker heeft aangifte bij de politie gedaan.

Heerenveen: niet dragen helm, onverzekerde bromfiets
Op dinsdag om 20.20 uur heeft de politie op de Dubbele Regel een 23-jarige bromfietser uit Heerenveen staande gehouden. De jongen droeg geen helm en de bromfiets was niet verzekerd. De bromfiets is in beslag genomen. Om 20.00 uur zag de politie op de Fok een 19-jarige bromfietser uit Heerenveen met hoge snelheid rijden. De politie zette de achtervolging in en hield de bromfietser staande. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn en had een hogere snelheid dan toegestaan.

Burgum en Heerenveen: rijden onder invloed
In Burgum heeft de politie op woensdag om 00.10 uur een 33-jarige automobilist uit Burgum op de Frisiasingel een blaastest laten doen. De man blies 215 ug/l, hiermee kreeg hij een rijverbod van 1 uur opgelegd. In Heerenveen hield de politie op de van Dekemalaan om 01.40 uur een 37-jarige automobilist uit Heerenveen staande voor een blaastest. De man blies 490 ug/l en kreeg een rijverbod van vijf uren opgelegd.

Gorredijk: ramkraak
Op dinsdag tussen 22.20 en 22.35 uur heeft er een ramkraak plaatsgevonden bij een autobedrijf aan de Wetterkant. Onbekenden hebben in een auto de toegangsdeur naar het pand eruit gereden. Uit de zaak zijn twee Harley Davidson motoren en onderdelen weggenomen. Een 46-jarige inwoner uit Gorredijk heeft bij de politie aangifte gedaan.