Novem

16-06-2004
Goed bekeken slim gebouwd deel 2

Wegens succes geprolongeerd: 10 nieuwe voorbeelden van zelfbouw, energiebesparing en comfort.

Het vervolg op de veelgelezen brochure 'Goed bekeken, slim gebouwd' is uit. Net als in het eerste deel, vertellen tien zelfbouwers over hun ervaringen met het realiseren van energiebesparende en comfortabele woningen. De uitgave is niet alleen interessant voor particuliere opdrachtgevers. Ook voor professionals in en rond 'de zelfbouw' kan de brochure een bron van inspiratie zijn: als professional heb je niet altijd de kans om het persoonlijke verhaal van je opdrachtgever te horen.

Neem bijvoorbeeld het verhaal van Alex van Loon en zijn 'Alles-in-één-woning'. Hij wilde zó'n toegankelijk en gebruiksvriendelijk huis bouwen dat zijn gehandicapte dochter thuis kon worden verzorgd. Wat was zijn invloed op het bouwproces? Op grond waarvan koos hij de energiebesparende maatregelen? En welke tip heeft hij voor de communicatie rond de installatiekeuze? Ook één van de initiatiefnemers van 'De Kersentuin' in Leidsche Rijn komt aan het woord. Hoewel ecologisch, duurzaam en sociaal, heeft 'de wijk' niet gekozen voor extreme maatregelen. Om welke redenen? En waarom is een onderwijzeres uit Urk zo blij met gebalanceerde ventilatie?

Zo krijgt de lezer een kijkje achter de schermen bij nog zeven zelfbouwers in evenzoveel plaatsen in Nederland. Bouwen met architecten en catalogusbouwers, individueel en collectief, van klassiek tot modern: alles komt aan bod. Het zijn hier dus geen diehards die energie besparen, maar vooral 'gewone' mensen die op een eigen, navolgbare manier met comfort en energiebesparing omgaan. Het belang van de brochure wordt nog eens extra benadrukt door de bijzondere status die de overheid eerder aan zelfbouw heeft gegeven: vanaf 2005 moet tenminste eenderde van alle woningen via particulier opdrachtgeverschap tot stand komen.

De brochure bestelt u door even te mailen
naar publicatiecentrum@novem.nl o.v.v. 'Goed bekeken, slim gebouwd 2', publicatienummer 1KPWB02.23. Ook deel 1 is nog te bestellen:
1KPPS02.01. Wie beide brochures tegelijk bestelt, ontvangt ze in een handige opbergmap.
aanvragen Goed bekeken slim gebouwd deel 2