Politie Groningen

Onderzoek dodelijk ongeval Ulgersmaweg Groningen afgesloten

Groningen 16-06-2004 - De politie heeft het onderzoek naar de oorzaak van het dodelijk verkeersongeval op de Ulgersmaweg in Groningen, die op 15 mei 2004 omstreeks 4.30 uur plaatsvond, afgesloten. Zoals eerder medegedeeld kwam daarbij een 28-jarige inwoner van Groningen om het leven. De resultaten van dit onderzoek zijn ter beschikking gesteld van de Officier van Justitie.

Inmiddels zijn de resultaten en de conclusie van de politie in een persoonlijk gesprek met de naaste familie toegelicht. De eindconclusie is niet anders dan de eerdere conclusie dat het om een eenzijdig ongeval gaat. Uit zowel het technisch als het tactisch
politieonderzoek, alsmede uit getuigenverklaringen blijkt op geen enkele wijze enige betrokkenheid van een ander voertuig. Daarbij is bovendien gebleken dat de linker achterband slechts 0.8 bar spanning had. Hierdoor kan in een flauwe bocht met te veel snelheid het voertuig gemakkelijk uitbreken en in een slip geraken. Het bloedonderzoek heeft uitgewezen dat de 23-jarige man 2.05 promille alcohol in zijn bloed had. Vast is komen te staan dat het voertuig op de keistrook naast de rijbaan is terechtgekomen en daarna is geslipt, mogelijk door een stuurcorrectie. De auto botste vervolgens tegen de stoeprand, een lichtmast en sloeg vervolgens over de kop. Hoewel het alcoholpromillage in het bloed van het slachtoffer geen directe aanleiding van het ongeval hoeft te zijn, kan het wel degelijk van invloed zijn geweest op zijn vermogen om juist te reageren en het ongeval te voorkomen. Betrokkene droeg geen autogordel ten tijde van het ongeval.