Gemeente Den Haag

juni 2004
Streetsports in Hondiusstraat (11 juni)

De zomertour van Streetsports doet op woensdag 16 juni de Richard Krajicek Playground aan de Hondiusstraat aan. Om 15.00 uur wordt begonnen met tennis, voetbal, basketball, streetdance en skaten. De activiteiten duren tot 21.00 uur. De organisatie is in handen van Sportsupport, de gemeentelijke sportstimuleringsorganisatie, en de Welzijnsorganisatie Segbroek/Loosduinen. De deelnemende teams en individuele deelnemers kunnen zich plaatsen voor de stedelijke finale op 12 september op het Spuiplein.

Aan de Hondiusstraat ligt de eerste playground die is gerealiseerd door de Richard Krajicek Foundation. Nadat Richard Krajicek in 1996 de Wimbledontitel won wilde hij zich gaan inzetten voor kinderen in wijken die extra aandacht nodig hebben te stimuleren aan sport te gaan doen. Hij wil dit via naar hem opgerichte en genoemde organisatie bereiken met het aanleggen van playgrounds en daar onder professionele begeleiding sportactiviteiten opzetten en coördineren. Met de gemeente Den Haag en Nike realiseerde de Richard Krajicek Foundation de playground aan de Hondiusstraat, een geasfalteerde sportplaats midden tussen woonhuizen.

Op woensdag 23 juni strijkt de Streetsportskaravaan neer op de pas aangelegde playground 'De Meent'aan de Maurice Ravelweg in Nieuw Waldeck. Sportwethouder Wilbert Stolte verricht om 15.20 uur de officiële opening van de playground.